Een Hollands Stadsorgel Uit De Gouden Eeuw

Een Hollands Stadsorgel Uit De Gouden Eeuw - Cevaal | Tiliboo-afrobeat.com

...llands Stadsorgel Uit De Gouden Eeuw 1e druk is een boek van Cevaal uitgegeven bij Walburg Pers ... Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw - Wikipedia ... . ISBN 9789057300554 Het in 1643 door de orgelmakers Van Hagerbeer voltooide orgel in de Leidse Pieterskerk was een markant voorbeeld van de zeventiende-eeuwse Hollandse orgelbouwkunst. Een Hollands stadsorgel uit de Gouden Eeuw | ISBN 9789057300554 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Een Hollands stadsorgel uit de Gouden Eeuw. het Van Hagerb ... Een Hollands stadsorgel in de Gouden Eeuw - Het Van ... ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Een Hollands stadsorgel uit de Gouden Eeuw. het Van Hagerbeer-orgel in de Pieterskerk te Leiden. Gedrukt boek . Documentatie in woord en beeld over de restauratie eind jaren negentig van het 17e-eeuwse orgel, die in de orgelcultuur als een mijlpaal geldt. Genre Non-Fictie Onderwerpen Een Hollands stadsorgel uit de Gouden Eeuw: het Van Hagerbeer-orgel in de...

INFORMATIE

AUTEUR
Cevaal
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Een Hollands Stadsorgel Uit De Gouden Eeuw.pdf

OMSCHRIJVING

Een Hollands Stadsorgel Uit De Gouden Eeuw 1e druk is een boek van Cevaal uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057300554 Het in 1643 door de orgelmakers Van Hagerbeer voltooide orgel in de Leidse Pieterskerk was een markant voorbeeld van de zeventiende-eeuwse Hollandse orgelbouwkunst. Ingrepen uit later tijd alsmede technische mankementen maakten dat het instrument aan het eind van de twintigste eeuw nog slechts een schim was van wat het eens geweest moet zijn: een imposant Hollands stadsorgel uit de Gouden Eeuw. Het instrument is onlangs, na een ingrijpende restauratie, in oude luister hersteld.De uitermate boeiende geschiedenis van het Pieterskerkorgel wordt in het eerste gedeelte van dit boek uit de doeken gedaan. Uitgangspunt hierbij vormen de werkzaamheden van de orgelmakers Galtus en Germer van Hagerbeer, die in de Pieterskerk een echt Hollands stadsorgel lieten verrijzen. Aangezien zij daarbij dankbaar gebruik maakten van materiaal van hun voorgangers, komt ook de voorgeschiedenis aan de orde. Het orgel ontkwam niet aan de vernieuwingsdrift van later eeuwen; telkens werd het instrument aangepast aan de heersende smaak. Het tweede gedeelte van het boek bevat een beschrijving van de restauratie die de firma Verschueren Orgelbouw in de jaren 1994-1998 uitvoerde. Uitgangspunt bij deze restauratie was het concept van de Van Hagerbeers. Om tot een verantwoord eindresultaat te komen was grondig onderzoek van pijpwerk, windladen en mechaniek noodzakelijk. De resultaten hiervan, en de daaruit voortvloeiende keuzes ten aanzien van de restauratie, worden uitvoerig beschreven en toegelicht.

Wil je het boek lezen?Een Hollands Stadsorgel Uit De Gouden Eeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Cevaal. Lezen Een Hollands Stadsorgel Uit De Gouden Eeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN