Meesterlijk mis-verstand

Meesterlijk mis-verstand - Paul John Peters | Tiliboo-afrobeat.com

...eesterlijk mis-verstand' is het reisverslag van een persoonlijke zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van één van de grootste omwentelingen die de cultuur heeft gekend: de overgang van het matriarchaat naar het patriarchaat ... | Meesterlijk ... . In diverse culturen hebben vrouwen een leidende rol gespeeld op economisch, politiek en sociaal gebied. Een 'meesterlijk mis-verstand' is het reisverslag van een persoonlijke zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van één van de grootste omwentelingen die de cultuur heeft gekend: de overgang van het matriarchaat naar het patriarchaat. In diverse culturen hebben vrouwen een leidende rol gespeeld op economisch, politiek en sociaal gebied. Een 'meeste ... Meesterlijk mis-verstand | Paul John Peters - Doorbraak winkel ... . In diverse culturen hebben vrouwen een leidende rol gespeeld op economisch, politiek en sociaal gebied. Een 'meeste...

INFORMATIE

AUTEUR
Paul John Peters
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Meesterlijk mis-verstand.pdf

OMSCHRIJVING

Een "meesterlijk mis-verstand' is het reisverslag van een persoonlijke zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van één van de grootste omwentelingen die de cultuur heeft gekend: de overgang van het matriarchaat naar het patriarchaat. In diverse culturen hebben vrouwen een leidende rol gespeeld op economisch, politiek en sociaal gebied. De omwenteling bestond uit de overgang naar mannelijke suprematie en de onderdrukking van de vrouw. Het pad van het mensensoort Homo Sapiens toont grillige obstakels. Het mannelijke deel van onze soort heeft een merkwaardige eigenschap: honger naar macht en gebruik van geweld tegen de eigen soort. Paul John Peters heeft het in "Meesterlijk mis-verstand' over de lange weg naar een versluierd ideaal. Het is een cri de coeur. Paul ontvouwt zijn wens naar een bijna utopische harmonieuze samenleving. Hij laat zien hoe de enorme invloed die religie heeft gehad - en veelal nog heeft - op de samenleving in het algemeen en de politiek van elitaire gezagsdragers in het bijzonder. De geschiedenis van de mensheid is er één van onderdrukking en dreigend kwaad. Religie kan soms heel heilzaam zijn. Maar vanwege haar neiging de status-quo te omarmen verdient ze fundamentele kritiek. Is "meesterlijk mis-verstand' een zwartgallig boek over een meesterlijke diersoort met een geestelijke afwijking? Misschien. Maar meer nog een historisch- filosofische zoektocht. En… verhelderende ankerplaatsen die tot nadenken stemmen.

Wil je het boek lezen?Meesterlijk mis-verstand in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paul John Peters. Lezen Meesterlijk mis-verstand Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN