Kapitein Michalis

Kapitein Michalis - Nikos Kazantzakis | Tiliboo-afrobeat.com

...itein Michalis is een van de verzetsleiders en wordt gevreesd door de Turken, maar ook door de Grieken ... Kapitein Michalis - eBook 9028442669… - voor €14,99 ... . Hij is een held met twee kanten: dapper in de strijd en uitgekookt in de strategie, maar ook onvoorspelbaar en eigenzinnig. Michalis wordt gekweld door demonen, ... Kapitein Michalis, het boek dat als ondertitel vrijheid of dood kreeg, is inmiddels de derde grote roman van Nikos Kazantzakis (1883-1957) die in een nieuwe Nederlandse vertaling van Hero Hokwerda verscheen, na Leven en wandel van Zorbás de Griek en Christus wordt weer gekruisigd.Dat is geen overbodige luxe of marketingstunt, want de oospronkelijke Nederlandse versie die enkele j ... Nikos Kazantzakis - Wikipedia ... .Dat is geen overbodige luxe of marketingstunt, want de oospronkelijke Nederlandse versie die enkele jaren na de ... Kapitein Michalis (uit 1953, en nu meesterlijk vertaald door vaste vertaler Hero Hokwerda) is van een veel norser kaliber. Dat het Griekse eiland Kreta ...

INFORMATIE

AUTEUR
Nikos Kazantzakis
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Kapitein Michalis.pdf

OMSCHRIJVING

"Vrijheid of dood' is de leuze van de Griekse opstandelingen op Kreta die aan het einde van de 19de eeuw vochten tegen de Turkse overheersers. Kapitein Michalis is een van de verzetsleiders en wordt gevreesd door de Turken, maar ook door de Grieken. Hij is een held met twee kanten: dapper in de strijd en uitgekookt in de strategie, maar ook onvoorspelbaar en eigenzinnig. Michalis wordt gekweld door demonen, niet alleen die van het nationalisme en de vrijheid, ook de demon van de liefde heeft hem in de greep. Zijn hartstocht voor de Turkse Emine mondt uit in een persoonlijke worsteling met fatale afloop.De geraffineerde tekening van kapitein Michalis' innerlijke worstelingen geeft een extra dimensie aan deze grootse epische roman over de opstand van de christelijke Kretenzers tegen de islamitische Turken. Michalis en zijn bloedbroeder en rivaal Noury-bei worden gedwongen een kant te kiezen in dit verhaal over vriendschap, liefde, verraad en dood.

Wil je het boek lezen?Kapitein Michalis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nikos Kazantzakis. Lezen Kapitein Michalis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN