ACIS-serie 9 - Premiebetaling in het verzekeringsrecht

ACIS-serie 9 - Premiebetaling in het verzekeringsrecht - P.M. Leerink | Tiliboo-afrobeat.com

...erie 9 - Premiebetaling in het verzekeringsrecht (Paperback) ... "premiebetaling in verzekeringsrecht onduidelijk" ... . Dit proefschrift gaat over premiebetaling in het verzekeringsrecht. Is de... Dit proefschrift gaat over premiebetaling in het verzekeringsrecht. Is de verplichting tot premiebetaling een essentieel bestanddeel van de verzekeringsovereenkomst? Is er bij levensverzekering sprake van een (afdwingbare) verplichting tot premiebetaling? Op welk moment en op welke wijze moet de premie worden betaald? Kan de verzekeraar bij te late premiebetaling de dekking direct schorsen? 1 Het begrip 'consument' in het verzekeringsrecht: nationale en Europese perspectieven - Prof. dr. J.G.J. Rinkes. ... ACIS-serie  verschijnt binnenkor ... Premiebetaling in het verzekeringsrecht | 9789490962517 ... ... . dr. J.G.J. Rinkes. ... ACIS-serie  verschijnt binnenkort. Premiebetaling in het verzeker...

INFORMATIE

AUTEUR
P.M. Leerink
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
ACIS-serie 9 - Premiebetaling in het verzekeringsrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Dit proefschrift gaat over premiebetaling in het verzekeringsrecht. Is de verplichting tot premiebetaling een essentieel bestanddeel van de verzekeringsovereenkomst? Is er bij levensverzekering sprake van een (afdwingbare) verplichting tot premiebetaling? Op welk moment en op welke wijze moet de premie worden betaald? Kan de verzekeraar bij te late premiebetaling de dekking direct schorsen? Hoe bewijst de verzekeraar dat hij heeft gewaarschuwd? Blijft de premie (volledig) verschuldigd terwijl de dekking is geschorst? Kan of moet de verzekeraar opzeggen bij te late premiebetaling? Is het mogelijk om premieachterstand te verrekenen met een uitkering? Wanneer bestaat er recht op premierestitutie? Wat zijn de gevolgen indien de premiebetaling via een tussenpersoon verloopt?Na een korte rechtsvergelijkende verkenning wordt een voorstel gedaan om de huidige wettelijke bepalingen inzake premiebetaling aan te passen. Het boek bevat naast wetenschappelijke beschouwingen praktische aanwijzingen voor de verzekeringspraktijk van alledag.

Wil je het boek lezen?ACIS-serie 9 - Premiebetaling in het verzekeringsrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.M. Leerink. Lezen ACIS-serie 9 - Premiebetaling in het verzekeringsrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN