Vlaamse Primitieven

Vlaamse Primitieven - R. Schoute | Tiliboo-afrobeat.com

...e Primitieven is de benaming van een groep kunstschilders uit de Nederlanden van de 15e en begin 16e eeuw, voornamelijk werkzaam rond de bloeiende steden Brugge, Gent, Leuven, Doornik en Brussel ... De Vlaamse primitieven: op de grens van de Middeleeuwen en ... ... .Enkele bekende vertegenwoordigers van deze school waren Robert Campin, Jan van Eyck, Rogier van der Weyden, Hugo van der Goes, Hans Memling, Dirk Bouts, Quinten Massijs (I) en Gerard David. De naam Vlaamse Primitieven verwijst naar een groep schilders uit de 15e en begin 16e eeuw in de Zuidelijke Nederlanden. In de 14e eeuw werkten in Italië vernieuwende kunstenaars als Giotto en Simone Martini, maar er is uit die periode nauwelijks werk bekend uit de Nederlanden.Dat veranderde in de 15e eeuw, toe ... De 21 beste afbeeldingen van Vlaamse primitieven kerst ... ... . In de 14e eeuw werkten in Italië vernieuwende kunstenaars als Giotto en Simone Martini, maar er is uit die periode nauwelijks werk bekend uit de Nederlanden.Dat veranderde in de 15e eeuw, toen het welvarende Vlaanderen een centrum voor Europese kunst werd. Daarenboven benadrukken de Vlaamse primitieven een ongeziene religieuze expressiviteit die een nieuwe traditie in de schilderkunst teweegbrengt. De opdrachten kwamen...

INFORMATIE

AUTEUR
R. Schoute
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Vlaamse Primitieven.pdf

OMSCHRIJVING

De Vlaamse primitieven 1e druk is een boek van R. Schoute uitgegeven bij Davidsfonds. ISBN 9789061528678 De 15e-eeuwse kunstenaar leefde onder een gunstig gesternte. De Bourgondische vorsten voerden het mecenaat hoog in het vaandel en gaven met gulle hand opdrachten aan boekverluchters, beeldhouwers, architecten, musici en schilders. Gent, Brugg, Brussel en later ook Antwerpen werde de kunstcentra naast Firenze en Rome. Maar ook in Leuven, Doornik en Oudenaarde waren meesters actief en lieten een kunstschat na van ongeëvenaarde werken. De Vlaamse Primitieven opent de deuren van de schildersateliers en laat geen enkel facet van het schildersambacht links liggen; van de voorbereiding van de houten panelen tot het maken van de lijsten, van de schetsen en de ondertekening tot de contracten met kopers, van de symbolische betekenis van sommige voorwerpen tot de diverse verf- en glacislagen... Samen met de uitmuntende tekst nodigen de illustraties uit om het allemaal nog eens opnieuw te gaan bekijken en met meer inzicht dan voorheen te genieten van de pracht en praal van dit Vlaams patrimonium.

Wil je het boek lezen?Vlaamse Primitieven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Schoute. Lezen Vlaamse Primitieven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN