Martinikerkhof 11

Martinikerkhof 11 - Beno Hofman | Tiliboo-afrobeat.com

...ikerkhof 11: laat - middeleeuws: RM 18558: Martinikerkhof 12-13: circa 1550: Voormalige Sint-Maartenschool, nu Statenzaal, en Huis Cardinal (conciërgewoning) RM 18559: Martinikerkhof 12-13: 1917: Provinciehuis, ontworpen door J ... Het Kopland - Hulp bij dakloos zijn of worden of bij ... ... .A. Vrijman: GM 106770: Martinikerkhof 14: 19e eeuw: Woonhuis uit twee verdiepingen met kroonlijst. Oudere kern ... De geschiedenis van Martinikerkhof 11 begint met het Refugium van grijze monniken uit Termunten. Na de reformatie komt het in handen van rentmeester Gerlacus Verrutius. Ook de volgende eigenaren zijn notabelen, met bekende familienamen als Hora, Van Panhuys en Van Andringa de Kempenaer. Iedere bewoner laat zijn sporen na. ... Vrouwenopvang Groningen Stichting Toevluchtsoord ... ... . Na de reformatie komt het in handen van rentmeester Gerlacus Verrutius. Ook de volgende eigenaren zijn notabelen, met bekende familienamen als Hora, Van Panhuys en Van Andringa de Kempenaer. Iedere bewoner laat zijn sporen na. Martinikerkhof 11 9712 JG Groningen. Monu...

INFORMATIE

AUTEUR
Beno Hofman
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Martinikerkhof 11.pdf

OMSCHRIJVING

De geschiedenis van Martinikerkhof 11 begint met het Refugium van grijze monniken uit Termunten. Na de reformatie komt het in handen van rentmeester Gerlacus Verrutius. Ook de volgende eigenaren zijn notabelen, met bekende familienamen als Hora, Van Panhuys en Van Andringa de Kempenaer. Iedere bewoner laat zijn sporen na. De grootste veranderingen ondergaat het pand echter de laatste honderd jaar, wanneer grootschalige uitbreidingen en verbouwingen ervoor moeten zorgen dat de bewoners van het Toevluchtsoord zich op Martinikerkhof 11 thuis en geborgen voelen.

Wil je het boek lezen?Martinikerkhof 11 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Beno Hofman. Lezen Martinikerkhof 11 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN