Huwelijksgoederen- En Erfrecht

Huwelijksgoederen- En Erfrecht - J.G. Klaassen | Tiliboo-afrobeat.com

...ksgoederen - en erfrecht 13e druk is een boek van E ... Boek PDF 1 Huwelijksgoederen- en erfrecht ... .A.A. Luijten uitgegeven bij Kluwer. ISBN 9789013013191 Het is ruim honderd jaar geleden dat notaris J.G. Klaasen zijn eerste druk van dit werk voltooide. Ontwikkelingen als de intensivering van wetgeving, rechtspraak en doctrine en het op 1 januari 2003 ingevoerde nieuwe erfrecht, dat een stroom van rechtspraak en literatuur heeft doen ontstaan, zijn reden geweest de twaalfde druk van Huwelijksgoederen- en erfrecht vervroegd te laten verschijnen. Bezig met 381226 Huwelijksgoederen- en Erfrecht e ... Samenvatting Huwelijksgoederen- en Erfrecht en ... ... . Bezig met 381226 Huwelijksgoederen- en Erfrecht en Ondernemingsrecht aan de Tilburg University? Op StudeerSnel vind je alle samenvattingen, oude tentamens, college-aa...

INFORMATIE

AUTEUR
J.G. Klaassen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Huwelijksgoederen- En Erfrecht.pdf

OMSCHRIJVING

Op de drempel van het derde millennium in onze jaartelling was het voor de vijfde maal mijn taak dit werk te herzien. Nieuwe wetgeving en een stroom van jurisprudentie op het terrein van het huwelijksvermogensrecht maakten dit dringend noodzakelijk. Met name door het nog steeds stijgende aantal echtscheidingen staat dit deel van ons privaatrecht in het brandpunt van de belangstelling, niet alleen van het notariaat maar thans ook van de advocatuur, waarin tal van beoefenaren zich specialiseren in het familierecht, waarvan het huwelijksvermogensrecht een essentieel bestanddeel uitmaakt. In deze nieuwe twaalfde druk van dit werk, dat bijna op een bestaan van een eeuw kan bogen, moge ik op de volgende nova wijzen: door het verval van het verbod van de arbeidsovereenkomst tussen echtgenoten en de komende opheffing van het schenkingsverbod tussen hen heb ik de paragraaf 'Overeenkomsten tussen echtgenoten' laten vervallen en is de resterende stof overgebracht naar hoofdstuk 111, deel C, 'Giften tussen echtgenoten', waarin alle onderwerpen die dit leerstuk raken zijn geconcentreerd; bij de behandeling van de bepalingen uit de Faillissementswet, die het huwelijksvermogensrecht betreffen, werd een bespreking van de schuldsanering in dit kader toegevoegd; gezien de actuele problematiek rond het Amsterdams verrekenbeding werd de behandeling daarvan aanzienlijk uitgebreid; wegens de invoering van het geregistreerd partnerschap op 1 januari 1998 werd een nieuw hoofdstuk IV ingevoegd. Ook ditmaal ondervond ik de waardevolle, onmisbare en enthousiaste medewerking van mijn echtgenote, prof. mr. W.R. Meijer, bij het het tot stand brengen van deze nieuwe uitgave. Mijn secretariaat vervaardigde op bekwame wijze de kopij. Jurisprudentie en literatuur zijn bijgewerkt tot 1 maart 1999. Lentedag 1999.

Wil je het boek lezen?Huwelijksgoederen- En Erfrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.G. Klaassen. Lezen Huwelijksgoederen- En Erfrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN