De vloeibare samenleving

De vloeibare samenleving - Peter Hagedoorn | Tiliboo-afrobeat.com

...rne samenleving smelt en wordt vloeibaar, volgens de Brits-Poolse socioloog en filosoof Zygmunt Bauman ... De vloeibare samenleving: het is tijd voor ander beleid ... ... . In Liquid Modernity (2000) analyseert hij het verdwijnen van solide structuren en instituties die de fundering onder de moderne samenleving vormden, en steeds verder plaatsmaken voor processen die voortdurend in beweging zijn. In de beginjaren van de 21ste eeuw legt Bauman zich toe op het bestuderen en het beschrijven van de moderne vloeibare tijd en de moderne vloeibare samenleving. Met name sinds het verschijnen van Liquid Modernity in 2000 is dit het geval. In Liquid Love beschri ... Farid Tabarki over de vloeibare samenleving | Sprekers met ... ... . Met name sinds het verschijnen van Liquid Modernity in 2000 is dit het geval. In Liquid Love beschrijft Bauman de toestand van intermenselijke relaties en de toestand van liefde in de modern De vloeibare samenleving bevat een realistische schets van wat er in de wereld om ons heen aan de hand is en wat er zou moeten gebeuren om voorbereid de toekomst tegemoet te treden. Het boek bevat weinig nieuws,...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Hagedoorn
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De vloeibare samenleving.pdf

OMSCHRIJVING

In slechts enkele decennia zijn 'de economie' en 'de samenleving' gedigitaliseerd. Elke burger kan op ieder moment weten wat er (waar ook ter wereld) gebeurt en is 24/7 'online'. Dit alles heeft enorme effecten op de manier waarop samenlevingen functioneren. Niet langer is de fysieke wereld van alle dag (de bakker, de boer) het belangrijkst, maar vormt de digitale wereld feitelijk de wereld waarin steeds meer mensen letterlijk werken en deels leven. Er komt als het ware een digitale laag over de klassieke wereld heen, die alles met alles verbindt en daardoor tevens 'kortsluitingen' creëert in de klassieke manier van leven. Te weinig wordt nog door beleidsmakers, ondernemers en politici beseft dat die nieuwe digitale wereld een soort (wetteloze) eigen wereld aan het worden is, die letterlijk alles overhoop haalt in de klassieke wereld. Maar: die digitale wereld behoort, net als de klassieke samenleving, bestuurd en geregeerd te worden, want anders kunnen de gevolgen voor de samenleving zeer groot en wellicht desastreus zijn. In De vloeibare samenleving maakt Peter Hagedoorn duidelijk dat klassieke 'oplossingen' niet werken voor de digitaliserende samenleving en dat deze daarom een eigen bestuurlijke ordening moet krijgen, die anders zal zijn dan de klassieke politieke structuren. Het wordt tijd dat politici en beleidsmakers gaan werken aan andere bestuurlijke modellen voor deze nieuwe samenleving. Over de auteur Peter Hagedoorn is opgeleid als natuurkundig ingenieur en heeft een loopbaan gevolgd waarbij hij afwisselend heeft gewerkt voor de publieke sector en het bedrijfsleven. Zo werkte hij bij Shell, het Ministerie van Economische Zaken, Bull-Nederland, RAET, Hagemeyer en Océ. Daarnaast was hij de eerste voorzitter van het CIO-Platform Nederland, in welke hoedanigheid hij tevens in de Board zat van de European CIO Association. Later werd hij benoemd tot Secretaris-Generaal van deze organisatie.

Wil je het boek lezen?De vloeibare samenleving in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Hagedoorn. Lezen De vloeibare samenleving Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN