12 jaar slaaf 1 en 2

12 jaar slaaf 1 en 2 - Solomon Northup | Tiliboo-afrobeat.com

...en bij 12 Jaar slaaf. Inhoudelijk heb ik aan de recensie van bol weinig toe te voegen ... 12 years a slave door Solomon Northup (Zeker Weten Goed ... ... . Solomon Northup vertelt met behulp van een schrijver, direct na zijn vrijlating zeer gedetailleerd een nauwgezet en waarheidsgetrouw verslag van zijn tijd als slaaf, die 12 jaar van zijn leven innam. Wat Solomons stijl echter uniek maakt in vergelijking met die van Stowe, is dat in 12 jaar slaaf ook heel veel aandacht wordt besteed aan hoe Solomon dacht en leefde vóór hij slaaf werd. Hij zet zijn denkbeelden als vrij man over de mogelijkheden en tolerantie tegenover ... Bureau ISBN - 12 jaar slaaf ... . Hij zet zijn denkbeelden als vrij man over de mogelijkheden en tolerantie tegenover zwarten - men was niet dol op hen, maar liet hen hun gang gaan - tegenover de wreedheid van de slavernij. Geschreven bij 12 Jaar slaaf. Inhoudelijk heb ik aan de recensie van bol weinig toe te voegen. Solomon Northup vertelt met behulp van een schrijver...

INFORMATIE

AUTEUR
Solomon Northup
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
12 jaar slaaf 1 en 2.pdf

OMSCHRIJVING

Solomon Northup, in 1808 als vrij man geboren in New York, wordt in 1841 ontvoerd en in het Zuiden verkocht als slaaf. Twaalf jaar lang werkt hij op plantages in Louisiana, vaak onder de meest wrede omstandigheden, altijd in de hoop zijn vrij-heid terug te winnen. In 1853 komt Northup eindelijk vrij. In datzelfde jaar verschijnt 12 jaar slaaf, zijn eigen aangrij-pende relaas van zijn gevangenschap in een van de donkerste periodes uit de Amerikaanse geschie-denis. Het boek slaat direct in als een bom en opent vele Amerikanen de ogen voor de onmenselijkheid van het slavernijsysteem.12 Years a Slave is verfilmd door de Britse filmmaker Steve McQueen en werd geproduceerd door onder anderen Brad Pitt. De film won de Golden Globe voor Beste Film en is genomineerd voor negen Oscars, waaronder die voor Beste Film. Het boek verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling.Met een voorwoord van Steve McQueen en een inleiding van Bianca Stigter.

Wil je het boek lezen?12 jaar slaaf 1 en 2 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Solomon Northup. Lezen 12 jaar slaaf 1 en 2 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN