SCP-publicatie 2018-26 - Eritrese statushouders in Nederland

SCP-publicatie 2018-26 - Eritrese statushouders in Nederland - Leen Sterckx | Tiliboo-afrobeat.com

...licatie 2018-26 - Eritrese statushouders in Nederland (Paperback) ... PDF Boek Elseviers gids sterren en planeten | BANK72 PDF ... . Nederland telt onder haar inwoners steeds meer vluchtelingen uit Eritrea.... Eritrese statushouders in Nederland is moslim - omdat de moslims die vluchten makkelij-ker een nieuwe vestigingsplek vinden in de omliggende islamitische landen Soedan, Egypte, Libië en Saoedi-Arabië. De aanhangers van het Eritrees-orthodoxe geloof leven vooral op de Eritrese hooglanden, waar van oudsher het centrum van de macht ligt. SCP-publicatie 2018-26 - Eritrese statushouders in Nederland is ... SCP-publicatie 2018-26 - Eritrese statushouders in ... ... . SCP-publicatie 2018-26 - Eritrese statushouders in Nederland is een geweldig boek. We raden u aan het boek van SCP-publicatie 2018-26 - Eritrese statushouders in Nederland PDF te downloaden op onze website pianofortefestival.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur SCP-publicatie 2018-26 - Eritres...

INFORMATIE

AUTEUR
Leen Sterckx
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
SCP-publicatie 2018-26 - Eritrese statushouders in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland telt onder haar inwoners steeds meer vluchtelingen uit Eritrea. Sinds 2014 vormen Eritreeërs, na de Syriërs, de grootste groep onder mensen die in Nederland een verblijfsstatus krijgen. Van onderzoekers, hulpverleners, vrijwilligers en gemeenteambtenaren die veel contact hebben met deze groep, komen signalen dat Eritrese statushouders een erg grote afstand hebben tot de Nederlandse samenleving.Dit rapport is het resultaat van een kwalitatief onderzoek onder Eritrese statushouders die zich recent in Nederland hebben gevestigd en experts die beroepsmatig of door hun betrokkenheid zicht hebben op de positie van Eritreeërs in Nederland. Met deze studie willen we een bijdrage leveren aan het inzicht in de achtergronden en leefsituatie van de recent gearriveerde groep Eritreeërs. Daarbij beogen we in het bijzonder het perspectief van statushouders zelf weer te geven. Zo beschrijven we hun leven in Eritrea voor de vlucht, hun ervaringen tijdens de vlucht, de sociaal-culturele context waarin Eritreeërs in Nederland verkeren, hun eerste stappen in de integratie in Nederland en de kansen en belemmeringen die zich daarbij voordoen.Deze studie is onderdeel van het project longitudinale cohortstudie asielzoekers en statushouders. Doel van dit project is om de positie van personen die na 1 januari 2014 een verblijfsstatus in Nederland hebben gekregen in kaart te brengen en over de tijd te volgen. Het project maakt gebruik van registergegevens, surveys en kwalitatief onderzoek. Deze studie onder Eritreeërs is het eerste kwalitatieve onderzoek dat in het kader van dit project verschijnt.

Wil je het boek lezen?SCP-publicatie 2018-26 - Eritrese statushouders in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leen Sterckx. Lezen SCP-publicatie 2018-26 - Eritrese statushouders in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN