Geven in Nederland 2017

Geven in Nederland 2017 - Onbekend | Tiliboo-afrobeat.com

... IN NEDERLAND 2017 GEVEN IN NEDERLAND 2017 3 sen ... Download de samenvatting van Geven in Nederland 2017 | De ... ... . Het gaat hierbij niet alleen om zuivere vermogensfondsen die uit de opbrengst van het vermogen geld geven aan goede doelen, maar ook om fondsen die bijvoorbeeld jaar-lijks gevoed worden door één structurele inkomstenbron afkomstig van een familie of . Geven in Nederland 2020 is uit! Vind hier de laatste cijfers over geven door huishoudens, bedrijven, fondsen, kansspelen en nalatenschappen. Geven in Nederland is het toonaangevende longi ... geveninnederland.nl ... . Geven in Nederland is het toonaangevende longitudinale onderzoek over filantropie in Nederland. Sinds 1995 wordt het geefgedrag... Geven in Nederland is een van de belangrijkste onderzoeksprojecten van het Centrum voor Filantropische Studies. Sinds 1995 wordt het geefgedrag van huishoudens, individuen, fondsen, bedrijven en goede-doelenloterijen elk...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Geven in Nederland 2017.pdf

OMSCHRIJVING

Geven in Nederland 2017 1e druk is een boek van Prof. dr. René Bekkers, prof. dr. Theo Schuyt, drs. Barbara Gouwenberg (red.) uitgegeven bij Walburg Pers B.V., Uitgeverij. ISBN 9789462492516 Filantropie - het vrijwillig ter beschikking stellen van geld en goederen aan doelen van het algemeen nut - is 'hot' en allang niet meer alleen klassieke 'liefdadigheid'. Er is tegenwoordig een breed scala van maatschappelijke vrijgevigheid, van collecte en acceptgiro, tot grote giften en nalatenschappen, eigen stichtingen en investeringen met als hoofddoel 'social impact' te realiseren. Sinds 1993 wordt door de Vrije Universiteit in Amsterdam wetenschappelijk studie gemaakt van filantropie. In slechts twee landen ter wereld wordt de omvang van de filantropische geldstroom volledig in kaart gebracht. Jaarlijks verschijnt in de VS sinds 1955 'Giving USA', gemaakt door de Lilly Family School of Philanthropy van Indiana University/University of Indianapolis (IUPUI). Alleen Nederland kent daarnaast een dergelijk onderzoek. In 1993 is de Vrije Universiteit begonnen met onderzoek 'Geven in Nederland', dat sindsdien elke twee jaar verschijnt. In deze elfde en tevens jubileumuitgave van 'Geven in Nederland' worden de verschillende soorten bijdragen van huishoudens, individuen, fondsen, bedrijven en goede doelenloterijen in kaart gebracht en samengevoegd tot een macro-economisch overzicht. Nederlanders beperken zich overigens niet tot het geven van geld: zij verrichten ook vrijwilligerswerk op vele maatschappelijke terreinen. Dit boek schetst daarom de stand van zaken ook op dat gebied.

Wil je het boek lezen?Geven in Nederland 2017 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Geven in Nederland 2017 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN