Zelfdoding bij psychiatrische patiënten

Zelfdoding bij psychiatrische patiënten - M. Kabela | Tiliboo-afrobeat.com

...zelfdoding aan psychiatrische patiënten Rechtvaardigingsgronden en zorgvuldigheidscriteria door M ... PDF DE PSYCHIATRISCHE PATIENT - Belgium ... . van der Lijn, W.A. Nolen en W.J. Schudel Gepubliceerd in 1994, no. 6 Samenvatting Hulp bij zelfdoding aan psychiatrische patiënten is nog steeds een controversieel onderwerp. In dit artikel worden allereerst enkele argumenten op een rij ... TREFWOORDEN aios, euthanasie, hulp bij zelfdoding, psychiaters, psychiatrische stoornissen onderzoeksartikel toetsingscommissies euthanasie 2012 en 2017). Ook in België, samen met Nederland en Luxemburg de enige Europese landen waar euthanasie of hbz ... Zelfbeschikkingsrecht rechtvaardigt zelfdoding niet ... ... . Ook in België, samen met Nederland en Luxemburg de enige Europese landen waar euthanasie of hbz is toegestaan voor psychiatrische patiënten, liep dit aantal op van 4 in 2008 Euthanasie en hulp bij zelfdoding bij psychiatrische patiënten: onderwijs nodig, ook voor psychiaters A. VELLINGA commentaar Elders in dit nummer beschrijven Penders e.a. (2019) de ervaringen en standpunten van artsen in opleiding tot psychiater (...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Kabela
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Zelfdoding bij psychiatrische patiënten.pdf

OMSCHRIJVING

Zelfdoding bij psychiatrische patiëntenPsychiaters over hun ervaringenMirek KabelaDe suïcide van een patiënt wekt buitengewoon veel emoties op bij de achterblijvers, zowel bij directe naasten en familie, als bij behandelaren. In het eerste deel van Zelfdoding bij psychiatrische patiënten doet psychiater Mirek Kabela verslag van een literatuuronderzoek naar suïcide. Achtereenvolgens bespreekt hij de epidemiologie, politiek-maatschappelijke factoren, kansen op suïcides bij verschillende psychiatrische beelden, mogelijke oorzaken, biologische basis en preventie.In het tweede deel komt een aantal psychiaters aan het woord. In open en eerlijke bewoordingen doen zij verslag van hun ervaringen en reacties op zelfdoding van patiënten. Naast overwegingen tijdens de behandeling beschrijven zij ook hun gedachten naderhand. De verslagen zijn stuk voor stuk zeer oprecht en getuigen van de enorme impact van de zelfdoding van een patiënt.Dr. Mirek Kabela is als psychiater werkzaam in een algemeen ziekenhuis. Aldaar is hij eveneens betrokken bij het onderwijs aan co-assistenten, arts-assistenten, en bij de nascholing van fysiotherapeuten, specialisten en huisartsen.

Wil je het boek lezen?Zelfdoding bij psychiatrische patiënten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Kabela. Lezen Zelfdoding bij psychiatrische patiënten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN