Directieve therapie

Directieve therapie - Kees van der Velden | Tiliboo-afrobeat.com

...ectieve Therapie heeft een enorme en niet te onderschatten invloed gehad op hoe we nu als hulpverleners werken, maar vooral kijken naar onze patienten ... Directieve therapie - Geen wachtlijsten ... . Ook is het ontegenzeggelijk de voedingsbodem geweest van de CGT in Nederland. Veel van wat we nu CGT noemen vinden we al terug in artikelen in DTh. Directieve therapie gaat niet zozeer over de inhoud van de behandeling, maar over de vorm ervan; de rol van de psycholoog. Cognitieve therapie, oplossingsgerichte therapie en gedragstherapie (omschrijvingen hiervan vindt u bij de behandelmethoden) zijn behandelingen die ... Directieve therapie | mijn-bsl ... . Cognitieve therapie, oplossingsgerichte therapie en gedragstherapie (omschrijvingen hiervan vindt u bij de behandelmethoden) zijn behandelingen die vaak op een directieve manier worden toegepast; de therapeut geeft bijvoorbeeld huiswerkopdrachten mee. Directieve therapie zal opnieuw vele psychologen en psychiaters inspireren. Directieve therapie is een psychotherapeutische benadering gericht op actie en verandering. De uitgangspunten van de directieve therapie zijn nog steeds van w...

INFORMATIE

AUTEUR
Kees van der Velden
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Directieve therapie.pdf

OMSCHRIJVING

Directieve therapieDirectieve therapieis de langverwachte heruitgave van het vierdelige standaardwerk dat al ruim tien jaar niet meer te krijgen is. Er werden tienduizenden exemplaren van verkocht. De redactie heeft er met veel plezier een selectie uit gemaakt, de hoofdstukken geactualiseerd en aangevuld met nieuwe inzichten. Directieve therapie zal opnieuw vele psychologen en psychiaters inspireren. Directieve therapie is een psychotherapeutische benadering gericht op actie en verandering. De uitgangspunten van de directieve therapie zijn nog steeds van waarde, doordat het patiënten helpt in de beginfase van de behandeling de demoralisatie te bestrijden en perspectief te zien in het uitvoeren van de behandelprogramma’s. In dit boek worden aan de hand van veel gevalsbeschrijvingen effectieve, meest-al gedragstherapeutische strategieën besproken. Specifieke aandacht krijgen algemene therapiefactoren zoals motive-ringstechnieken, het versterken van de therapeutische relatie en het plaatsen van de klachten in een positieve context. --------------------------------------------------------------------------------Ook van de auteur(s):Psychologische interventies bij conversiestoornissen[okt. 2007]Psychologische interventies bij ongewone stoornissen[okt. 2007]Omgaan met moeilijke mensenDirectieve therapie bij psychiatrische patiëntenZal het ons ooit nog goed komenPsychologische interventies bij werkgerelateerde problematiekManagement van verzuim: de successen[dec. 2007]--------------------------------------------------------------------------------Over de redactie:Kees van der Velden heeft een praktijk voor psychotherapie en is universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht bij de faculteit Klinische Psychologie. Kees Hoogduin is als adviseur van de directie verbonden aan de HSK Groep en is voorzitter van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie. Alfred Lange is als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Programmagroep Klinische Psychologie van de Universiteit van Amsterdam.

Wil je het boek lezen?Directieve therapie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kees van der Velden. Lezen Directieve therapie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN