Psychologisch - Ontwikkeling

Psychologisch - Ontwikkeling - Jakop Rigter | Tiliboo-afrobeat.com

...kelingspsychologie is de wetenschap die de gezonde ontwikkeling bestudeert ... Cognitieve ontwikkeling van je peuter | Ouders van Nu ... . Er wordt geprobeerd om stoornissen en achterstanden van kinderen te beschrijven, te begrijpen en te verklaren. De ontwikkelingspsychologie (vroeger ook wel kinder- en jeugdpsychologie, tegenwoordig door sommigen, levenslooppsychologie genoemd) bestudeert de psychologische veranderingen bij toenemende leeftijd, dus vanaf de geboorte via de babyjaren, peuterjaren, kleuterjaren, schoolperiode, adolescentie, volwassenheid tot in de ouderdom.De meeste aandacht van de onderzoekers gaat nog steeds uit naar de ... De ... Ontwikkelingspsychologie - psychologische ontwikkeling ... ... .De meeste aandacht van de onderzoekers gaat nog steeds uit naar de ... De psychosociale ontwikkeling is de ontwikkeling van het kind in relatie tot zijn sociale omgeving. Het gaat dus om de omgang met anderen. Dit is een proces, waarin het kind steeds een nieuwe fase doormaakt. De ontwikkeli...

INFORMATIE

AUTEUR
Jakop Rigter
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Psychologisch - Ontwikkeling.pdf

OMSCHRIJVING

De laatste jaren wordt op steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs geëxperimenteerd met het doceren van inzichten afkomstig uit de psychologie. Soms als zelfstandig schoolvak en soms worden inhouden verspreid over al bestaande vakken of leergebieden. Er is een groeiende behoefte om kennis van en inzicht in de psychologie een plek te geven in het voortgezet onderwijs. Dat is begrijpelijk want er zijn veel goede redenen om juist in het vo psychologie als leergebied een plaats te geven. Inzicht in eigen gedrag kan scholieren helpen bij het verdere onderwijs en het versterkt de vaardigheden die scholieren nodig hebben (zoals creatief en kritisch denken en zelfregulering) bij hun verdere ontwikkeling.Daarom is er nu de methode Psychologisch – Psychologie voor het vo. Elk deel van de methode bestaat uit een leerboek, een werkboek en een docentenhandleiding. De delen Psyche en brein, Ontwikkeling en Sociale psychologie zijn zo geschreven dat ze los van elkaar gebruikt kunnen worden. Daarnaast is er ondersteunende informatie – voor zowel docenten als leerlingen – en zijn er oefeningen op de websites bij de drie delen.Ontwikkeling geeft leerlingen inzicht in hun eigen ontwikkeling, in de manieren waarop deze te beïnvloeden is en in mogelijke ontwikkelingsproblemen.Psychologisch is een methode psychologie voor het voortgezet onderwijs. Het is geschikt voor de bovenbouw van HAVO & VWO.De methode Psychologisch is ontwikkeld door Jakop Rigter en René Diekstra. Zij hebben het vak psychologie gegeven op middelbare scholen. Deze methode is mede gebaseerd op de ervaringen die ze daar hebben opgedaan. Jakop Rigter is docent psychologie en psychopathologie. Hij heeft onderwijservaring in zowel hbo, mbo als vo. Daarnaast heeft hij meerdere bestsellers geschreven op het gebied van psychologie en psychopathologie. René Diekstra is emeritus hoogleraar psychologie aan de Roosevelt Academy in Middelburg. Daarnaast was hij lector jeugd en opvoeding aan de Haagse Hogeschool en samensteller van de canon van de opvoeding. Hij is auteur van veelgelezen populair-wetenschappelijke boeken over psychologie.

Wil je het boek lezen?Psychologisch - Ontwikkeling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jakop Rigter. Lezen Psychologisch - Ontwikkeling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN