Het Europese strafrecht

Het Europese strafrecht - G. Corstens | Tiliboo-afrobeat.com

...werk wordt het Europese strafrecht behandeld ... Burger dupe van Europees strafrecht | Trouw ... . Daaronder verstaan de auteurs:1. het vooral door de Raad van Europa geïnspireerde recht inzake de strafrechtelijke samenwerking in Europa;2. het recht inzake de mensenrechten, zoals verwoord in het Europese Verdrag inzake de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM) en de daaraan in de rechtspraak van het Europese Hof voor de ... Het vak geeft een overzicht van de manieren waarop het Nederlandse strafrecht functioneert in de context van de nauwe samenwerking binnen de Europese Unie. Dat houdt in dat er aandacht is voor inter ... Europees e-justitieportaal - Strafrecht ... . Dat houdt in dat er aandacht is voor internationale samenwerking in strafzaken door middel van wederzijdse rechtshulp, voor de regeling van rechtsmacht, en meer uitgebreid voor strafrechtelijke samenwerking in de Europese Unie. Het vak geeft een overzicht van de manieren waarop het Nederlandse strafrecht functioneert in de context van de nauwe samenwerking binnen de Europese Unie. D...

INFORMATIE

AUTEUR
G. Corstens
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het Europese strafrecht.pdf

OMSCHRIJVING

In dit werk wordt het Europese strafrecht behandeld. Daaronder verstaan de auteurs:1. het vooral door de Raad van Europa geïnspireerde recht inzake de strafrechtelijke samenwerking in Europa;2. het recht inzake de mensenrechten, zoals verwoord in het Europese Verdrag inzake de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM) en de daaraan in de rechtspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) gegeven uitwerking en 3. de doorwerking van het recht in de Europese Unie, in het bijzonder de Europese Gemeenschap, in het nationale strafrecht.De auteurs hebben deze drie onderdelen in dit boek gesystematiseerd en samengebracht. Daarmee verschijnt voor de eerste maal op de Nederlandstalige markt een aan dit thema gewijd boek. Het werk is gebaseerd op de vertaling van de in 2002 verschenen tweede druk van Droit pénal européen. Ontwikkelingen die nadien plaatsvonden, zoals de aanbieding in juni 2003 door de Europese Conventie van een Grondwet voor Europa, zijn verwerkt.

Wil je het boek lezen?Het Europese strafrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G. Corstens. Lezen Het Europese strafrecht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN