Werk in onroerende staat

Werk in onroerende staat - Stefan Ruysschaert | Tiliboo-afrobeat.com

...rken in onroerende staat. 3.1.1 Voorwaarden: 1 ... Btw op eigen werk in onroerende staat: wetswijziging ... ... . de betrokken handelingen zijn het verrichten van werk in onroerende staat of een gelijkgestelde handeling. Dit wordt beschreven in art 19 en KB1art20 ( zie hiervoor) De loutere vasthechting van het onroerend goed is niet voldoende om te spreken van een werk Onder werken in onroerende staat moet worden verstaan, het bouwen, verbouwen, afwerken inrichten, herstellen, onderhouden, reinigen, en het geheel of ten dele afbreken van een uit zijn aard onroerend goed, evenals de handeling die er in bestaat een roerend goed te leveren en zodanig aan te brengen aan een onroerend goed, dat het onroerend uit zijn aard wordt. De werken worden gericht en gefactureerd aan ... Werken in onroerende staat - welk tarief toepassen inzake ... ... . De werken worden gericht en gefactureerd aan de eindgebruiker (bijvoorbeeld de eigenaar, huurder, …) van de woning. Voor renovatiewerken aan een gebouw dat niet uitsluitend of hoofdzakelijk wordt gebruikt als privé woning geldt dus het standaard btw-tarief van 21%. Let op voor de rapporteringswijze van btw voor werken in onroerende st...

INFORMATIE

AUTEUR
Stefan Ruysschaert
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Werk in onroerende staat.pdf

OMSCHRIJVING

De btw-problematiek van het werk in onroerende staat start met het kwalificeren van de handeling als roerend of onroerend. De plaats van de handeling bepaalt waar de handeling btw-technisch gelokaliseerd wordt. Zowel werk in onroerende staat verricht in België als in het buitenland komt aan bod.Naast de plaats van de handeling dient ook bepaald te worden wie de schuldenaar van de btw is. Voor werk in onroerende staat bestaat er in België een verplicht systeem van verlegging van de heffing (art. 20 van KB nr. 1: btw te voldoen door de medecontractant). Daarnaast zijn er een aantal andere bepalingen die de schuldenaar van de btw bepalen en de voldoening van de btw regelen. De administratie voorziet bij het factureren van werk in onroerende staat bovendien in een aantal toleranties.Een correcte facturering van het werk in onroerende staat is van belang in de praktijk omdat enkel wettelijk opeisbare btw bij de klant het recht op aftrek van de voorbelasting opent. Vaak wordt er echter ten onrechte met of zonder verlegging van de heffing gefactureerd.Deze tweede, herziene uitgave gaat op al deze aspecten in, en bevat als tweede deel een uitgebreide analyse inzake inkomstenbelastingen.Over de auteursStefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is docent btw en auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is tevens deeltijds professor aan de faculteit Economie en bedrijfskunde van de Universiteit Gent waar hij de 'Grondige studie btw' doceert.Wim Van Kerchove is licentiaat in de Handels- en Financiële wetenschappen en adviseur bij de FOD Financiën.

Wil je het boek lezen?Werk in onroerende staat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefan Ruysschaert. Lezen Werk in onroerende staat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN