Het geheim van de kosmologie ontrafeld

Het geheim van de kosmologie ontrafeld - Gustaaf Christiaan Cornelis | Tiliboo-afrobeat.com

...ultaat is een wetenschapshistorische pageturner, waarin gaandeweg de rode draad zichtbaar wordt: de beslissende rol die de sterrenkunde gespeeld heeft in de totstandkoming van het huidige kosmologische wereldbeeld ... WGAS: Het geheim van de kosmologie ontrafeld ... ... . Het geheim van de kosmologie ontrafeld is een wetenschappelijk onderbouwd verhaal over sterren kunde en sterrenkundigen. Het resultaat is een wetenschapshistorische pageturner, waarin gaandeweg de rode draad zichtbaar wordt: de beslissende rol die de sterrenkunde gespeeld heeft in de totstandkoming van het huidige kosmologische wereldbeeld. Het geheim van de kosmologie ontrafeld is een wetenschappelijk onderbouwd verhaal over sterren kunde en sterrenkundigen. Het resultaat is een wetenschapshistorische pageturner, waarin gaandeweg de rode draad zic ... Het geheim van de kosmologie ontrafeld - Gustaaf Cornelis ... ... . Het geheim van de kosmologie ontrafeld is een wetenschappelijk onderbouwd verhaal over sterren kunde en sterrenkundigen. Het resultaat is een wetenschapshistorische pageturner, waarin gaandeweg de rode draad zichtbaar wordt: de beslissende rol die de sterre...

INFORMATIE

AUTEUR
Gustaaf Christiaan Cornelis
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het geheim van de kosmologie ontrafeld.pdf

OMSCHRIJVING

In het jaar 1610 brengt Galileo Galileï zijn boodschap van de sterren. Met zijn publicatie Sidereus Nuncius (Sterrenbericht) markeert hij het begin van de moderne astronomie.Zowat 400 jaar later geeft Gustaaf C. Cornelis de moderne lezer een stand van zaken. Deze historische ontdekkingsreis naar verleden en heden van de kosmologie is geen traditioneel handboek of encyclopedisch naslagwerk. Het is een associatief gegroeid relaas waarin de auteur met uiterste precisie scherpstelt op sleutelpassages van het kosmologische verhaal, waarin hij populaire misvattingen rechtzet en de rol van de wiskunde aantoont zonder te vervallen in een specialistisch formularium.Heel wat (vaak gestelde) vragen passeren de revue: Hoe komen sterren tot ontwikkeling?Waar komen de elementen vandaan? Waarom is de Aarde rond? Waarom werd Galileï door het Vaticaan veroordeeld? Was Einstein nu echt religieus of niet? Waarom weten we zoveel en toch zo weinig? Wat is wetenschap? Wat is filosofie?Het resultaat is een wetenschapshistorische pageturner, waarin gaandeweg de rode draad zichtbaar wordt: de beslissende rol die de sterrenkunde gespeeld heeft in de totstandkoming van het huidige kosmologische wereldbeeld.Het geheim van de kosmologie ontrafeld is een wetenschappelijk onderbouwd verhaal over sterren kunde en sterrenkundigen. Een eigenzinnig verhaal, verrassend, intens en wijd. Een cyclisch, associatief en idiosyncratisch verhaal van een gepassioneerd wetenschapsfilosoof. Een levensverhaal, ten dienste van een waarheid, zijn waarheid.Gustaaf C. Cornelis (1966) doceert Wijsbegeerte van het kosmologische denken, Filosofische vaardigheden en Actuele thema's uit de wetenschapsfilosofie aan de Vrije Universiteit Brussel, en Geschiedenis en wijsbegeerte van de wetenschappen en Filosofie van de ruimte aan Artesis / Universiteit Antwerpen. Hij verricht momenteel onderzoek omtrent slow science. Voor adolescenten schreef hij de popularisaties Tot waar gaat de hemel? en Had de eerste mens een naam?

Wil je het boek lezen?Het geheim van de kosmologie ontrafeld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gustaaf Christiaan Cornelis. Lezen Het geheim van de kosmologie ontrafeld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN