HUIS VAN SANT'EGIDIO, HET

HUIS VAN SANT'EGIDIO, HET - Jan de Volder | Tiliboo-afrobeat.com

...is van Sant'Egidio is niet zomaar een gebouw, maar een verhaal ... Bisdom Haarlem-Amsterdam - Nieuws ... . Sinds mensenheugenis is het een huis met een hart in het hart van Antwerpen. Vanaf de 14de eeuw was hier het klooster van de witzusters gevestigd. Zij vingen er onder andere 'gevallen meisjes' op: vrouwen die hun leven als prostituee de rug wilden toekeren. Voor Sant'Egidio is het samenleven van mensen met een verschillende achtergronden een belangrijk aandachtspunt. Doel: mensen leren omgaan met de globalisering. Vanuit aanda ... Gemeenschap Sant'Egidio - Wikipedia ... . Doel: mensen leren omgaan met de globalisering. Vanuit aandacht en concrete hulp voor migranten en nieuwkomers, brengt Sant'Egidio een dialoog op gang en bouwt aan een cultuur van ontmoeting en samenleven. De Antwerpse ouderenwerking van Sant'Egidio heeft steunpunten in wijken en instellingen in het centrum en de periferie van de stad. Vrijwilligers bezoeken bejaar...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan de Volder
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
HUIS VAN SANT'EGIDIO, HET.pdf

OMSCHRIJVING

Een geschiedenis van zeven eeuwen zorg voor de armen in Antwerpen Kammenstraat 51. Het Huis van Sant'Egidio is niet zomaar een gebouw, maar een verhaal. Sinds mensenheugenis is het een huis met een hart in het hart van Antwerpen. Vanaf de 14de eeuw was hier het klooster van de witzusters gevestigd. Zij vingen eronder andere 'gevallen meisjes' op: vrouwen die hun leven als prostituee de rug wilden toekeren. In 1794 schafte Jozef II het 'nutteloze' klooster af. Na de Belgische onafhankelijkheid werd het gebouw de werkplaats van het Sint-Vincentiusgenootschap. Van hieruit gingen de vincentianen de armen in de stad opzoeken. Ze bouwden hier ook een beroepsschool uit. Sinds het midden van de jaren 1980 werd het pand de vaste stek van de Gemeenschap van Sant'Egidio. Met haar spiritualiteit van gebed en inzet voor de armen en de vrede, zet zij een dubbele traditie voort: die van het evangelische leven gekoppeld aan sociale inzet. Vriendschap met God en vriendschap met mensen. Dit boek geeft een overzicht, zowel inhoudelijk als architecturaal, van een gebouw dat vandaag op een unieke wijze plaats biedt aan vele armen. Tegelijk is het een verhaal van geslaagde herbestemming door de eeuwen heen, in trouw aan de oorspronkelijke roeping van de plek. Onder redactie van Jan De Volder en Koenraad Van Cleempoel, met bijdragen van Thomas Coomans, Jan De Maeyer, Anne Dewulf en Hendrik Hoet.

Wil je het boek lezen?HUIS VAN SANT'EGIDIO, HET in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan de Volder. Lezen HUIS VAN SANT'EGIDIO, HET Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN