De joden

De joden - Nachoem M. Wijnberg | Tiliboo-afrobeat.com

...n vormen een volk of etniciteit, ook bekend als de Israëlieten, het Joodse volk of het volk Israël ... Werkstuk Geschiedenis Jodenvervolging | Scholieren.com ... .. Het Joodse volk leefde volgens de Bijbelse overlevering gedurende ten minste drieduizend jaar in de regio Palestina, waar het een monotheïstische religie (het jodendom) ontwikkelde en meerdere malen zelfbeschikking genoot.De Joden werden na een opstand door de Romeinen vrijwel geheel ... De Joden, sociaaldemocraten en communisten zouden hier schuldig aan zijn. De vooroordelen over de rol van de Joden in de oorlog waren onjuist. Een door de Duitse regering i ... Waarom Wilhelmina zweeg over de Joden - NRC ... . De vooroordelen over de rol van de Joden in de oorlog waren onjuist. Een door de Duitse regering ingesteld onderzoek bewees dit. Meer dan honderdduizend Duitse en Oostenrijkse Joden hadden gevochten voor hun vaderland. ... Geschiedenis Eerste Joden. De eerste Joden leefden rond de 3000 jaar geleden in de regio Palestina, waar ook de religie; het Jodendom werd verspreid.. Eerste verschijning antisemitisme. De eerste verschijning van antisemitisme was ten tijde van de Romeinen.Na een opstand van de Joden na een vernielin...

INFORMATIE

AUTEUR
Nachoem M. Wijnberg
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De joden.pdf

OMSCHRIJVING

Het is ergens tussen 1940 en 1950. Het Duitse rijk is in oorlog met de Sovjet-Unie. Hitler is afgetreden ten gunste van Martin Heidegger als Rijkskanselier. De werkelijke macht lijkt in handen van de leden van de Frankfurter Schule en in het bijzonder van Walter Benjamin.Twee ex-studenten van de theaterschool van Moskou, Salomon Maimon en Natalin Gontsjamva, zijn uitgezocht om naar Duitsland te reizen teneinde de omstandigheden rond het aftreden van Hitler op te helderen. Voordat zij vertrekken worden zij aan Stalin en Beria voorgesteld en treden zij in het huwelijk met hulp van de rabbijn van Bimbidjan en enkele andere joden.'De joden' is een roman in de vorm van een talmoedische tragikomedie. Het verhaal is romantisch, grappig en spannend als een antihistorische thriller.

Wil je het boek lezen?De joden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nachoem M. Wijnberg. Lezen De joden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN