Het boek van de goddelijke troost

Het boek van de goddelijke troost - Eckhart | Tiliboo-afrobeat.com

...k van de goddelijke troost is een van Meister Eckharts grotere traktaten in het Middel-hoogduits ... Goddelijke troost; E-Book - dr. H.F ... - De Banier ... . Het is nog nooit volledig in het Nederlands vertaald. Het boek is een unieke combinatie van eenheidsdenken, trinitarisch gedachtengoed en visies op het menselijk lijden, waarbij de typisch eckhartiaanse dynamiek van de tekst tegelijk het existentiële en spirituele perspectief ervan ... Het boek van de goddelijke troost (Latijn: Liber benedictus) is een religieus-filosofisch traktaat in mystieke traditie, geschreven door Meester Eckhart in het Middelhoogduits.Het boek combineert het eenheidsdenken, trinitarisch gedachtegoed en visies op het menselijk li ... bol.com | Het boek van de troost, Kolet Janssen ... ... .Het boek combineert het eenheidsdenken, trinitarisch gedachtegoed en visies op het menselijk lijden. De tekst van het boek is nog steeds actueel, vooral in relatie tot hedendaagse discussies over de Godsidee. Het Boek Van De Goddelijke Troost (Hardcover). Het boek v...

INFORMATIE

AUTEUR
Eckhart
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het boek van de goddelijke troost.pdf

OMSCHRIJVING

Het boek van de goddelijke troost is een van Meister Eckharts grotere traktaten in het Middel-hoogduits. Het is nog nooit volledig in het Nederlands vertaald. Het boek is een unieke combinatie van eenheidsdenken, trinitarisch gedachtengoed en visies op het menselijk lijden, waarbij de typisch eckhartiaanse dynamiek van de tekst tegelijk het existentiële en spirituele perspectief ervan onderstreept. Deze kwaliteiten van Eckharts Troostboek hebben de vertalers, Jan Calis, Bruno Nagel en Theo van Velthoven, doen besluiten om in gezamenlijk overleg, en met germanistische ondersteuning van An Nagel-Koop, een vertaling van het werk te maken, die recht doet aan de historische, filosofische en theologische achtergronden ervan. Toen de inspirator van het project, Theo van Velthoven, in 1986 overleed, had hij al wel een eindredactie van de vertaling verzorgd, maar nog niet de inleiding geschreven. Pogingen om voor deze taak een kenner van middeleeuwse filosofie en theologie te vinden, hadden aanvankelijk geen resultaat. Gelukkig werd Maarten Hoenen bereid gevonden om een inleiding te schrijven waarin hij het denken van Eckhart, ook in het Troostboek, historisch en wijsgerig-theologisch situeert. Daarnaast heeft, in het tweede deel van de inleiding, ondergetekende een analyse gemaakt, die laat zien welke betekenis Eckharts tekst kan hebben voor een spiritualiteit van het lijden. De auteurs van beide inleidingen hebben afgezien van voetnoten, maar in plaats daarvan uitvoerige verwijzingen naar verdere literatuur toegevoegd volgens de stand van het huidige Eckhart-onderzoek. Een speciaal punt daarbij zijn de verwijzingen naar literatuur waarin Eckhart bestudeerd wordt in verband met vormen van oosters denken en spiritualiteit.

Wil je het boek lezen?Het boek van de goddelijke troost in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eckhart. Lezen Het boek van de goddelijke troost Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN