De mug en de kaars

De mug en de kaars - Sophie Reinders | Tiliboo-afrobeat.com

...mug en de kaars Vriendenboekjes van adellijke vrouwen, 1575-1640 ... Sophie Reinders, De mug en de kaars. Vriendenboekjes van ... ... . Auteur(s): Sophie Reinders Vormgever: Brigitte Slangen 'Zoals een mug zijn leven in gevaar brengt om de helderheid van een kaars te aanschouwen, zo ook doet een heer dat door te kijken naar de schoonheid van een dame' is een van de populairste gedichtjes in 'vrouwenalba amicorum'. In De mug en de kaars ontrafelt Sophie Reinders de zeer onderbelichte leefwereld van jonge adellijke vrouwen (en mannen) anno 1600 aan de hand van deze fascinerende vriendenboekjes. We zien hoe vriendschappen werden bevestigd en liefdes nagejaa ... De mug en de kaars - Sophie Reinders | Geschiedeniswinkel ... . We zien hoe vriendschappen werden bevestigd en liefdes nagejaagd, gevonden en soms ook verloren. In De mug en de kaars ontrafelt Sophie Reinders de zeer onderbelichte leefwereld van jonge adellijke vrouwen (en mannen) anno ...

INFORMATIE

AUTEUR
Sophie Reinders
DIMENSIE
3,9 MB
BESTANDSNAAM
De mug en de kaars.pdf

OMSCHRIJVING

'Zoals een mug zijn leven in gevaar brengt om de helderheid van een kaars te aanschouwen, zo ook doet een heer dat door te kijken naar de schoonheid van een dame' is een van de populairste bijdragen in 'vrouwenalba amicorum'. Aan het eind van de zestiende eeuw werd het mode onder jonge adellijke vrouwen om een boekje bij te houden waarin zij gedichten en liederen, tekeningen en spreuken van vrienden verzamelden. Zij deden dit om gelijkgestemden te vinden, te flirten, herinneringen vast te leggen en hun identiteit te vormen en presenteren. Het was de bedoeling dat men gepaste bijdragen leverde, maar vooral mannen hadden daar soms moeite mee - alle waarschuwingen van eigenaressen om obscene bijdragen eruit te scheuren ten spijt. In 'De mug en de kaars' ontrafelt Sophie Reinders de zeer onderbelichte leefwereld van jonge adellijke vrouwen (en mannen) anno 1600 aan de hand van deze fascinerende vriendenboekjes. We zien hoe vriendschappen werden bevestigd en liefdes nagejaagd, gevonden en soms ook verloren. Deze vrouwenalba amicorum zijn vrijwel uitsluitend overgeleverd uit de Noordelijke Nederlanden en tonen ons een andere, verrassende kant van de Gouden Eeuw.

Wil je het boek lezen?De mug en de kaars in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sophie Reinders. Lezen De mug en de kaars Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN