Wolfgang Mattheuer

Wolfgang Mattheuer - Eduard Beaucamp | Tiliboo-afrobeat.com

... MATTHEUER - RETROSPECTIEF. Vanaf 14 oktober 2017 is in de Fundatie een groot retrospectief van Wolfgang Mattheuer (1927-2004) te zien ... Wolfgang Mattheuer, Der Koloss II. (The Colossus II.) | Flickr ... . Met Werner Tübke en Bernhard Heisig behoort Mattheuer tot de oprichters van de Leipziger Schule, die het realisme van de DDR-kunst veranderden met hun dubbelzinnige, metaforische schilderijen. Wolfgang Mattheuer, De buurman, die wil vliegen, 1984 Icarus Terwijl de voorstellingen blijven openstaan voor interpretatie, is er ook altijd nog de schilderkunstige kant van de zaak. Sep 6, 2016 - Explore xiaoguo5201's board "Wolfgang Mattheuer)" on Pinterest. See more ideas about Art, Artist, Planet love. Leben. ... WOLFGANG MATTHEUER - Museum de Fundatie ... . Sep 6, 2016 - Explore xiaoguo5201's board "Wolfgang Mattheuer)" on Pinterest. See more ideas about Art, Artist, Planet love. Leben. Mattheuers Vater Otto Walter Mattheuer war Buchbinder in dem polygrafischen Großbetrieb Carl Werner, seine Mutter Helene Mattheuer, geborene Spindler, Hausfrau. Wolfgang Matt...

INFORMATIE

AUTEUR
Eduard Beaucamp
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Wolfgang Mattheuer.pdf

OMSCHRIJVING

Samen met Werner Tübke en Bernhard Heisig behoort Wolfgang Mattheuer (1927-2004) tot de grondleggers van de Leipziger Schule. In de jaren zestig doorbraken zij het starre socialistisch realisme dat de officiële kunst kenmerkte van de toen nog jonge DDR. Mattheuer en de zijnen stelden daar een nieuwe schilderkunst tegenover, gebaseerd op de traditie, maar met een heel persoonlijke en opvallend kritische inslag. Mattheuer was een scherp waarnemer van zijn tijd. Met zijn werk becommentarieerde hij de problematische verhouding tussen individu en gemeenschap en tussen natuur en technologie. Bijbelse verhalen, mythologische figuren en literaire thema's wist hij op een originele manier te verbinden met de realiteit van zijn eigen leven. Het boek 'Wolfgang Mattheuer - Schilderijen met een boodschap' verschijnt ter gelegenheid van de 90ste geboortedag van de kunstenaar.

Wil je het boek lezen?Wolfgang Mattheuer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Eduard Beaucamp. Lezen Wolfgang Mattheuer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN