Veranderen zonder weerstand

Veranderen zonder weerstand - Hans van Dijk | Tiliboo-afrobeat.com

...nderen zonder weerstand wordt betoogd dat een succesvolle verandering vereist dat je begint bij de 'binnenkant', bij wat mensen waardevol vinden en waar ze aan gehecht zijn ... Geen verandering zonder weerstand - Changekitchen ... . Een preview. Veranderprocessen verlopen langs beproefde wegen. Buiten verandert er iets: een andere klantvraag, een nieuwe technologie, en daar moet je als organisatie of bedrijf iets mee: er komt een ... Veranderen zónder weerstand. Organisatieveranderingen mislukken vaak. Volgens sommigen: in maar liefst 70% van de gevallen. Weerstand tegen verandering staat bekend als de belangrijkste oorzaak. Vrij ... Ben Tiggelaar over weerstand bij verandering | Beste ... ... . Organisatieveranderingen mislukken vaak. Volgens sommigen: in maar liefst 70% van de gevallen. Weerstand tegen verandering staat bekend als de belangrijkste oorzaak. Vrijwel zonder enige uitzondering is de mens wars van veranderingen. Zeker waar het zijn werk betreft! Bij organisatorische veranderingen zien we nogal eens gebeuren dat werknemers hun hakken in het zand zetten; weerstand bieden. Die weerstand is feitelijk de belangrijkste hindernis die een organisatie heeft te neme...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans van Dijk
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Veranderen zonder weerstand.pdf

OMSCHRIJVING

Ieder relevant veranderinitiatief heeft een oorzaak buiten de organisatie. De veranderde externe omstandigheid krijgt een vertaling in aanpassingen binnen de organisatie in termen van processen, hulpmiddelen en ten slotte in termen van gedrag en cultuur. Een verandering werkt van buiten naar binnen. Logisch toch? In het boek Veranderen zonder weerstand betoogt Hans van Dijk dat we daarmee een belangrijke weeffout in onze benadering van veranderen op het spoor zijn. Immers gewenst gedrag is de sluitpost in het veranderproces. Mensen in de organisatie voelen zich niet serieus genomen. Ze tekenen niet in op de verandering, haken mentaal af. Ook in aanpakken die zich als mensvriendelijk profileren is deze weeffout relevant, immers het probleem zit 'm in de aanpak; je hebt je hooguit op een meer mensvriendelijke manier in de nesten gewerkt. In het boek wordt betoogd dat een succesvolle verandering (een verandering waar mensen wel op intekenen) vereist dat je begint bij de 'binnenkant', bij wat mensen waardevol vinden en waar ze aan gehecht zijn. Daarmee wordt het veranderproces een gelijkwaardige onderhandeling tussen wat 'buiten' wordt gevraagd en wat de mensen 'binnen' van waarde vinden. Over de auteur: Hans van Dijk (1956) is van huis uit theoretisch fysicus. Na enkele jaren in de wetenschap en techniek heeft hij zich de rest van zijn carrière vooral verdiept in de zachte kant van het organiseren en de rol menselijk gedrag in organisatieontwikkeling. Hij is dan ook in staat scherpe analyses te koppelen aan intuïtie en gevoel voor wat de mens in organisaties beweegt en bezighoudt.

Wil je het boek lezen?Veranderen zonder weerstand in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans van Dijk. Lezen Veranderen zonder weerstand Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN