De geheime leer

De geheime leer - H.P. Blavatsky | Tiliboo-afrobeat.com

...eime leer De synthese van wetenschap, religie en filosofie ... De geheime leer van de Tempeliers / A. Oslo | Bonteboeken ... . H.P. Blavatsky. Inhoud deel 1 Inhoud deel 2. isbn 9789491433238, gebonden, 2 delen, bestel boek Oorspronkelijke titel: The Secret Doctrine (Eerste druk, Londen 1888) Alle rechten voorbehouden. Geschreven bij De geheime leer. Dit uiterst diepzinnig boek dat de introductie vormt tot een levenslange studie, is waarlijk een synthese van filosofie, religie en wetenschap, daar de schrijfster toont dat elke visie, theorie of zienswijze, slechts kan zijn gebaseerd op de waarheid die allen verbindt. De Geheime Leer (The Secret Doctrine) is een werk van de ... De Geheime Leer - Home | Facebook ... . De Geheime Leer (The Secret Doctrine) is een werk van de theosofe Helena Petrovna Blavatsky, dat in 1888 in twee delen verscheen.Het heeft als ondertitel: de synthese van wetenschap, religie en filosofie.Eerder sc...

INFORMATIE

AUTEUR
H.P. Blavatsky
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De geheime leer.pdf

OMSCHRIJVING

Al ruim 100 jaar is dit boek de meest uitgebreide bron van informatie over esoterische wijsheid.In deel 1 wordt het ontstaan van het zonnestelsel besproken waarbij wordt toegelicht dat deze niet op toeval berust maar op evolutie vanuit meer etherische gebieden die in cyclussen verloopt. De oeroude gedachte wordt naar voren gebracht dat werelden verschijnen, verdwijnen en zich weer opnieuw belichamen in de grenzeloze ruimte.In deel 2 wordt het ontstaan van de mens besproken. Er wordt aangegeven dat de mens niet door middel van een willekeurige stoffelijke evolutie is ontstaan maar door evolutie van binnenuit, vanuit zijn hogere spirituele delen, en daarbij "afstamt' van de goden.In beide delen worden wetenschappelijke theorieën belicht en vergeleken met de opvattingen van de oude wijsheid. De oeroude symboliek van de wereldreligies en van mythen wordt verklaard, en er wordt aangetoond dat die uit één gemeenschappelijke bron voortkomen.Deze geheel herziene vertaling bevat ruim 3000 bronverwijzingen die zorgvuldig zijn nagezocht en een diepere studie mogelijk maken.

Wil je het boek lezen?De geheime leer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.P. Blavatsky. Lezen De geheime leer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN