De Duitse oorlog

De Duitse oorlog - Nicholas Stargardt | Tiliboo-afrobeat.com

...s-Duitse of Frans-Pruisische Oorlog was een gewapend conflict tussen Frankrijk en een door Pruisen aangevoerde coalitie van de Noord-Duitse Bond en een aantal Zuid-Duitse koninkrijken dat duurde van 19 juli 1870 tot 10 mei 1871 ... De Duitse oorlog eBook door Nicholas Stargardt ... ... .Het eindresultaat was een overwinning voor Pruisen en zijn bondgenoten. Dit leidde tot de val van het Tweede Franse Keizerrijk, de afzetting van de Franse keizer ... Geschreven bij De Duitse oorlog. Dit boek schetst een interessant, zelden verteld verhaal over hoe de oorlog beleefd werd door de Duitsers. Voor een betrouwbaar beeld worden mensen uit verschillende rangen en standen van de Duitse samenleving gevolgd, op bas ... Nederland in de Tweede Wereldoorlog - Wikipedia ... . Dit boek schetst een interessant, zelden verteld verhaal over hoe de oorlog beleefd werd door de Duitsers. Voor een betrouwbaar beeld worden mensen uit verschillende rangen en standen van de Duitse samenleving gevolgd, op basis van corresondentie en verslagen welke zijn maakten. De Duitse Oorlog (in Duitsland ook bekend als de Zevenweekse Oorlog, de Eenmakingsoorlog, de Duits-Duitse Oorlog, de Duitse Burgeroorlog, de Oostenrijks-Pruisische Oorlog of de Broederoorlog) was een oorlog ...

INFORMATIE

AUTEUR
Nicholas Stargardt
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De Duitse oorlog.pdf

OMSCHRIJVING

Ondanks bibliotheken vol boeken over oorsprong, verloop en verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog begrijpen we eigenlijk nog steeds niet waarom ‘gewone’ Duitsers achter de oorlog bleven staan, zelfs toen ze wisten dat die niet meer te winnen was. Wat was de oorlog die de Duitsers dachten te vechten? Hoe veranderden hun opvattingen en verwachtingen na de overwinningen van de Blitzkrieg, de eerste nederlagen in het oosten en de bombardementen van Duitse steden? En wanneer realiseerden de Duitsers zich dat ze meehielpen aan en medeverantwoordelijk waren voor een volkerenmoord?Puttend uit een schat aan brieven, dagboeken en ooggetuigenverslagen en verteld vanuit het perspectief van diegenen die de oorlog meemaakten – soldaten, leraren en huisvrouwen; nazi’s, christenen en joden – vlecht historicus Nicholas Stargardt een meesterlijk narratief van de handelingen en gedachten van het Duitse volk, vanaf het begin van het conflict tot aan de ontknoping.

Wil je het boek lezen?De Duitse oorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nicholas Stargardt. Lezen De Duitse oorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN