Apocriefe Handelingen Van De Apostelen

Apocriefe Handelingen Van De Apostelen - Huib Klijn | Tiliboo-afrobeat.com

...fen van het Nieuwe Testament, ook wel christelijke apocriefen genoemd, zijn teksten waarvan sommige kerken of individuele christenen wel en andere niet vinden dat deze deel uitmaken of zouden moeten maken van de canon van het Nieuwe Testament ... Brieven van Paulus - Wikipedia ... .Deze werken waren al in de oudheid bekend en worden vaak toegeschreven aan een apostel of andere eerste-eeuwse christen. Onder de eerste christenen hebben meer beelden van de apostelen rondom Jezus bestaan dan ons uit het Nieuwe Testament- en in het bijzonder uit de 'Handelingen van de apostelen'- bekend zijn. De oudste buitenbijbelse apostel verhalen gaan over Petrus, Paulus, Johannes, Andreas en Tomas. Handelingen van de apostelen (vaak Handelingen genoemd, of verder afgekort "Hand."; Koinè-Grieks: Πράξεις τῶν Ἀποστόλων, P ... Het veelkleurige christendom van de eerste eeuwen: Het ... ... . De oudste buitenbijbelse apostel verhalen gaan over Petrus, Paulus, Johannes, Andreas en Tomas. Handelingen van de apostelen (vaak Handelingen genoemd, of verder afgekort "Hand."; Koinè-Grieks: Πράξεις τῶν Ἀποστόλων, Práxeis tôn Apostólōn; Latijn: Actūs Apostolōrum),) is een boek in het Nieuwe Testament va...

INFORMATIE

AUTEUR
Huib Klijn
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Apocriefe Handelingen Van De Apostelen.pdf

OMSCHRIJVING

Onder de eerste christenen hebben meer beelden van de apostelen rondom Jezus bestaan dan ons uit het Nieuwe Testament- en in het bijzonder uit de 'Handelingen van de apostelen'- bekend zijn. De oudste buitenbijbelse apostel verhalen gaan over Petrus, Paulus, Johannes, Andreas en Tomas. Ze berusten vrijwel geheel op de fantasie van de schrijvers en de schaarse overleveringen die zij hebben gebruikt. Het belangwekkende is dat ze in verschillende delen van de toenmaals bekende wereld zijn ontstaan, namelijk in Rome, Griekenland, Klein-Azie, en zelfs in Syrie in het Midden-Oosten.Deze geschriften zijn lang ondergewaardeerd geweest wegens hun historische onbetrouwbaarheid en theologische onwaarschijnlijkheid. Nu de betekenis van het 'verhaal'is ontdekt, blijkt hun inhoud verrassend en de moeite van het lezen waard.In dit boek zijn uitvoerige gedeelten van de oorspronkelijke tekst van deze verhalen in vertaling weergegeven. Verder plaatst dr. Klijn ze tegen de achtergrond van het christelijk leven waarin ze zijn ontstaan.

Wil je het boek lezen?Apocriefe Handelingen Van De Apostelen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Huib Klijn. Lezen Apocriefe Handelingen Van De Apostelen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN