Kinderpsychotherapie

Kinderpsychotherapie - R. de Bruin-Beneder | Tiliboo-afrobeat.com

...sychotherapie 2e druk is een boek van R. de Bruin-Beneder uitgegeven bij Coutinho ... kinderpsychotherapie - therapievormen | SILTA ... ... . ISBN 9789062830749 Dit boek vormt een onderdeel van een serie leerboeken voor ben die in de praktijk van de psychotherapie werkzaam (zullen) zijn. Kinderpsychotherapie Wat is of doet een kindertherapeut, pedagoog kinderpsychotherapeut ? Kindertherapeuten, psychotherapeuten of (ortho) pedagogen werkzaam in de zgn. tweede lijn, verzorgen gespecialiseerde zorg bij zwaardere psychische of psychiatrische problemen. Kinderpsychotherapie in Antwerpen: Wijnegem, Brasschaat, Schoten, Zoersel, Oele ... Het Eedenhuis - Kinderpsychotherapie ... . Kinderpsychotherapie in Antwerpen: Wijnegem, Brasschaat, Schoten, Zoersel, Oelegem, Ranst, Deurne, Mortsel en S...

INFORMATIE

AUTEUR
R. de Bruin-Beneder
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Kinderpsychotherapie.pdf

OMSCHRIJVING

Kinderpsychotherapie 2e druk is een boek van R. de Bruin-Beneder uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789062830749 Dit boek vormt een onderdeel van een serie leerboeken voor ben die in de praktijk van de psychotherapie werkzaam (zullen) zijn. Deze serie wil de beginnende therapeut behalve een ambachtelijke training, ook voldoende theoretische bagage meegeven. Ieder deel van de serie stelt een aspect van de psychotherapeutische praktijk centraal. In dit eerste deel is dat de psychotherapie met kinderen. In de eerste drie hoofdstukken komt aan de orde in welke opzichten 'de kinderpsychotherapie zich onderscheidt van therapie voor volwassenen en welke eisen dit stelt aan de therapeut. Daarna gaan de auteurs in op de structuur en grenzen van psychotherapie met kinderen en op de rol van de ouders voor en tijdens de behandeling. In de daaropvolgende hoofdstukken worden de drie belangrijkste richtingen in de kinderpsychotherapie beschreven: de psychoanalytische benadering, de experi nti le kinderpsychotherapie (cli ntgerichte aanpak en beeldcommunicatie) en de gedragstherapie. Het boek besluit met enkele aspecten die bij de beroepsuitoefening een rol spelen. Kinderpsychotherapie is niet alleen interessant voor kinderpsychotherapeuten. Ook therapeuten die uitsluitend volwassenen behandelen, moeten het een en ander weten van de behandeling van kinderen. Al hun cli nten zijn tenslotte ooit kind geweest.

Wil je het boek lezen?Kinderpsychotherapie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. de Bruin-Beneder. Lezen Kinderpsychotherapie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN