Humanismen 0 - De zinnen van het leven

Humanismen 0 - De zinnen van het leven - Marc van den Bossche | Tiliboo-afrobeat.com

...anismen 0 - De zinnen van het leven (Paperback) ... Humanisme - Wikipedia ... . 'De mens is een erotisch wezen'. Met die zin begint dit boek. Eros betekent verlangen en begeerte.... Humanismen 0 - De zinnen van het leven 1e druk is een boek van Marc van den Bossche uitgegeven bij Vubpress. ISBN 9789057186370 'De mens is een erotisch wezen'. Met die zin begint dit boek. Eros betekent verlangen en begeerte. Mensen verlangen naar een zin- en betekenisvol leven. Humanismen 0 - De zinnen van het leven van Ma ... De zinnen van het leven | Boeken ... . Humanismen 0 - De zinnen van het leven van Marc van den Bossche kopen? Hier zie je waar het boek te koop is. Paperback, ISBN 9789057186370. Marc Van den Bossche brengt enkele grote namen uit de moderne en hedendaagse filosofie samen en illustreert hun denken met voorbeelden uit eigen leven en uit de actualiteit. Uiteindelijk blijkt het - vooral - de liefde te zijn die ons het penseel van een zin- en betekenisvol leven laat voeren. De ree...

INFORMATIE

AUTEUR
Marc van den Bossche
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
Humanismen 0 - De zinnen van het leven.pdf

OMSCHRIJVING

'De mens is een erotisch wezen'. Met die zin begint dit boek. Eros betekent verlangen en begeerte. Mensen verlangen naar een zin- en betekenisvol leven. Lange tijd werd die zoektocht ingevuld via een omweg naar hogere, vaak goddelijke sferen. Maar welke antwoorden zouden we bekomen als we het bij een louter aardse invulling daarvan houden en lichamelijkheid en emotie centraal stellen? Vanuit deze vraag begint de auteur een zoektocht naar wat er aan dat verlangen naar zin en aan de mogelijke vervulling ervan voorafgaat. Wanneer spreken we over zin? Wanneer is iets betekenisvol voor ons? Marc Van den Bossche neemt hier geen genoegen met ingeburgerde ideeën die het hebben over een 'ik' dat autonoom, soms zelfgenoegzaam in het leven zou staan, geleid door rationele vermogens. Het beeld dat de lezer hier te zien krijgt is er daarentegen een van de mens die door en door met een wereld vervlochten is en wiens vraag naar zin en betekenis gekleurd wordt door de sfeer van een omgeving, de stemmingen die we ondergaan, de gevoelens die daarbij ontstaan, de lijfelijkheid en zinnelijkheid die mee de toon zetten. En er is altijd de ander als dialoogpartner, er is de gemeenschapsvorming waarvoor Van den Bossche hoog inzet op het menselijke verbeeldingsvermogen. Dit boek hanteert het rijke en veelkleurige palet van ons mens-zijn in al z'n complexiteit. Marc Van den Bossche brengt enkele grote namen uit de moderne en hedendaagse filosofie samen en illustreert hun denken met voorbeelden uit eigen leven en uit de actualiteit. Uiteindelijk blijkt het - vooral - de liefde te zijn die ons het penseel van een zin- en betekenisvol leven laat voeren. De reeks Humanismen wil het denken over de hedendaagse condition humaine op een prikkelende en eigenzinnige manier stimuleren. Het begrip humanisme krijgt hier een zeer ruime omschrijving: respect voor de mens in zijn diversiteit en pluraliteit en voor de manier waarop individuen zoeken naar identiteit en zingeving.

Wil je het boek lezen?Humanismen 0 - De zinnen van het leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc van den Bossche. Lezen Humanismen 0 - De zinnen van het leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN