Probleemgeoriënteerd denken in het management van de luchtweg

Probleemgeoriënteerd denken in het management van de luchtweg - G.B. Eindhoven | Tiliboo-afrobeat.com

...mgeoriënteerd denken in het management van de luchtweg (Paperback) ... Ghent University Academic Bibliography ... . ... Het hebben van kennis en (basale) vaardigheden in het management van de luchtweg en beademen is daarom belangrijk voor elke arts of medewerker in de zorg die met patiënten met acute problematiek te maken krijgt. Het hebben van kennis en (basale) vaardigheden in het management van de luchtweg en beademen is daarom belangrijk voor elke arts of medewerker in de zorg die met acute patiënten te maken krijgt. ... Probleemgeorienteerd denken bij levensbedreigende situaties. ... Probleemgeoriënteerd denken in het management van de ... ... . ... Probleemgeorienteerd denken bij levensbedreigende situaties. € 54,50. Bestel nu het boek Probleemgeoriënteerd denken in het management van de luchtweg. Voor 15:00 besteld, morgen in huis! ISBN: 9789058981752 Het boek Probleemgeoriënteerd denken in het manage...

INFORMATIE

AUTEUR
G.B. Eindhoven
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Probleemgeoriënteerd denken in het management van de luchtweg.pdf

OMSCHRIJVING

In de meeste life support-cursussen wordt gebruik gemaakt van het ‘ABCD-algoritme’. Dit algoritme bepaalt de volgorde van handelen als het gaat om acute levensbedreigende situaties. De eerste letter in dit algoritme staat voor airway (luchtweg) en het is dan ook de luchtweg waar het eerst de aandacht naar uitgaat bij de benadering van de patiënt met acute problematiek. Na het veiligstellen van de luchtweg wordt de aandacht gericht op de B van breathing of beademen. Het hebben van kennis en (basale) vaardigheden in het management van de luchtweg en beademen is daarom belangrijk voor elke arts of medewerker in de zorg die met patiënten met acute problematiek te maken krijgt. Als deze kennis en vaardigheden niet toereikend zijn, wordt vaak de hulp van de anesthesioloog ingeroepen.Gedurende zijn vijfjarige opleiding wordt de anesthesioloog getraind in het luchtwegmanagement en het beademen van patiënten, ook in acute en extreme omstandigheden. De anesthesioloog maakt hiervoor gedurende zijn opleiding, en in zijn latere beroepsuitoefening, gebruik van een veelheid aan (invasieve en non-invasieve) luchtweg- en beademingtechnieken. Dit boek is gericht op elke medewerker in de zorg die te maken krijgt met mogelijke luchtweg- en beademingsproblemen. Hieronder vallen anesthesiologen, intensivisten, spoedeisendehulpartsen, militaire artsen, artsen werkzaam in mobiele traumateams en uiteraard iedereen die daarvoor in opleiding is. Ook voor anesthesiemedewerkers, verkoeverkamermedewerkers en verpleegkundigen werkzaam op de ambulance, intensivecareafdeling of spoedeisende eerste hulp, zijn de problemen die in dit boek behandeld worden relevant, herkenbaar en leerzaam.

Wil je het boek lezen?Probleemgeoriënteerd denken in het management van de luchtweg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.B. Eindhoven. Lezen Probleemgeoriënteerd denken in het management van de luchtweg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN