Verpleegkundige onderzoeksmethoden

Verpleegkundige onderzoeksmethoden - Rose Marie Nieswiadomy | Tiliboo-afrobeat.com

...kundige onderzoeksmethoden biedt studenten een inleiding in de basisvaardigheden van verpleegkundig onderzoek ... Scriptievoorbeelden bekijken - 18 met prijzen bekroonde ... ... . Het onderzoeksproces is helder en bondig uiteengezet, met veel voorbeelden en opdrachten. Hiermee krijgen studenten een goed inzicht in de theorie en praktijk die gepaard gaan met onderzoek doen. Verpleegkundige onderzoeksmethoden 6e druk is een boek van Rose Marie Nieswiadomy uitgegeven bij Pearson Benelux B.V.. ISBN 9789043025164 Verpleegkundige onderzoeksmethoden is een inleiding in de basisvaardigheden van verpl ... Samenvatting boek Verpleegkundige onderzoeksmethoden - Knoowy ... .V.. ISBN 9789043025164 Verpleegkundige onderzoeksmethoden is een inleiding in de basisvaardigheden van verpleegkundig onderzoek. Om evidence based te werken is onderzoek doen belangrijk, zodat de zorg voor patiënten kan verbeteren. Verpleegkundige onderzoeksmethoden is een inleiding in de basisvaardigheden van verpleegkundig onderzoek. Om evidence based te werken is onderzoek doen belangrijk, zodat de zorg voor patiënten kan verbeteren. Dit boek gaat op een helder...

INFORMATIE

AUTEUR
Rose Marie Nieswiadomy
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Verpleegkundige onderzoeksmethoden.pdf

OMSCHRIJVING

Verpleegkundige onderzoeksmethoden 6e druk is een boek van Rose Marie Nieswiadomy uitgegeven bij Pearson Benelux B.V.. ISBN 9789043025164 Verpleegkundige onderzoeksmethoden is een inleiding in de basisvaardigheden van verpleegkundig onderzoek. Om evidence based te werken is onderzoek doen belangrijk, zodat de zorg voor patiënten kan verbeteren. Dit boek gaat op een heldere en bondige manier in op de theorie en de praktijk van verpleegkundig onderzoek. Verpleegkundige onderzoeksmethoden behandelt onder meer de volgende onderwerpen:* de geschiedenis en ontwikkeling van verpleegkundig onderzoek;* ethische aspecten van onderzoek;* kwantitatief en kwalitatief onderzoek;* alle stappen van het onderzoeksproces;* onderzoeksontwerpen;* dataverzamelingsmethoden;* beschrijvende en verklarende statistiek;* communicatie over en gebruik van verpleegkundig onderzoek;* evidence based practice;* kritisch beoordelen van onderzoek.Nieuw in deze editie zijn hoofdstukken over praktijkgericht onderzoek en over de economie van de gezondheidszorg. Daarnaast is het boek volledig geactualiseerd en nog verder aangepast aan de Nederlandse situatie. Dit boek bevat een toegangscode voor Pearson XTRA. Op www.pearsonxtra.nl staat veel aanvullend studie- en lesmateriaal, zoals extra vragen en opdrachten, een begrippentrainer en een digitale versie van het boek.Rose Marie Nieswiadomy was verbonden aan het College of Nursing aan Texas Woman's University. De Nederlandse bewerking is verzorgd door Ada ter Maten-Speksnijder en Jita Hoogerduijn. Ada ter Maten-Speksnijder is docent aan de Hogeschool Rotterdam en doet onderzoek naar advanced nursing practice. Jita Hoogerduijn is als senior onderzoeker verbonden aan de Hogeschool Utrecht en doet onderzoek naar preventie van functieverlies bij ouderen in het ziekenhuis.

Wil je het boek lezen?Verpleegkundige onderzoeksmethoden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rose Marie Nieswiadomy. Lezen Verpleegkundige onderzoeksmethoden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN