De aardappel in belgië, het land van de friet

De aardappel in belgië, het land van de friet - Jos Verniest | Tiliboo-afrobeat.com

...dappel in belgië, het land van de friet (Hardcover) ... Belgen dringen aan op het eten van meer 'frieten' om de ... ... . De moderne geschiedenis van de aardappelplant begon zo'n 500 jaar geleden in het... De aardappel (Solanum tuberosum) behoort tot de nachtschadefamilie, net als de tomaat, paprika en tabak.De aardappel is een plant die ondergronds een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel slaat de plant op in voor de mens eetbare stengelknollen, die net als de plant zelf aardappelen of aardappels worden genoemd.De aardappel is wereldwijd het belangrijkste voedse ... Aardappel - Wikipedia ... .De aardappel is wereldwijd het belangrijkste voedselgewas na ... België is wereldwijd de grootste uitvoerder van diepgevroren aardappelproducten als frieten of puree in al zijn verschijningsvormen. Maar ook de export van vlokken of chips piekt. De naam van friet of patat is afgeleid van de woordcombinatie patates frites; Belgisch-Frans voor 'gefrituurde aardappelen'.In Vlaanderen wordt me...

INFORMATIE

AUTEUR
Jos Verniest
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De aardappel in belgië, het land van de friet.pdf

OMSCHRIJVING

De moderne geschiedenis van de aardappelplant begon zo'n 500 jaar geleden in het Andesgebergte in Bolivia en Peru. De koloniserende Spanjaarden maakten kennnis met de plant maar zagen die eerder als een sierplant. Rond 1570 brachten de Spanjaarden haar naar Europa. Toen men besefte dat het geheim in de knol schuilging was het hek van de dam. De aardappel werd broodvervanger, levensredder, handelswaar delicatesse en fastfood.De Belgische geschiedenis van de aardappel begon rond 1650 in Vlaanderen en net na 1700 in Wallonië. Maar het verhaal van de Belgische aardappelindustrie en –handel reikt vandaag veel verder dan Europa. België is wereldwijd de grootste uitvoerder van diepgevroren aardappelproducten als frieten of puree in al zijn verschijningsvormen. Maar ook de export van vlokken of chips piekt. Dat is het resultaat van de toenemende vraag buiten de EU en de uitzonderlijke dynamiek van de Belgische aardappelketen. België bevindt zich bovendien in het centrum van het Europese aardappelteeltgebied. De toekomst van de Belgische aardappelsector zit dan ook barstensvol nieuwe kansen in alle windrichtingen, waaronder ook het Verre Oosten. Zeker nu China en India voluit de kaart trekken van de aardappelteelt.De Belgische aardappel én zijn vlaggenschip, de ‘Belgische friet’ zijn wereldwijd een weergaloos succesverhaal. Ontdek in dit fascinerende werk alles wat u moet weten over de aardappel.

Wil je het boek lezen?De aardappel in belgië, het land van de friet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jos Verniest. Lezen De aardappel in belgië, het land van de friet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN