Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie

Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie - Dick Barelds | Tiliboo-afrobeat.com

...envattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen ... Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie - Dick Barelds ... ... . Denk aan uitleg over inleiding in de persoonlijkheidspsychologie, Persoonlijkheid, Hoofdstuk 1, Psychologie, Hoofdstuk 2, Hoofdstuk 3, Hoofdstuk 4 & persoonlijkheidspsychologie. Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet. Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet. I ... Samenvatting: H5 Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie ... . Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet. Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie.indd 8 4-3-2016 11:11:06. Inleiding 9 Deze psycho-lexicale modellen helpen daarmee de persoonlijkheid in kaart te brengen: ze geven een overzicht van de belangrijkste eigenschappen waar-uit de persoonlijkheid zou bestaan. Inleiding in de persoonlijkheidspsyc...

INFORMATIE

AUTEUR
Dick Barelds
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie.pdf

OMSCHRIJVING

De persoonlijkheid van mensen speelt een cruciale rol in hun functioneren en hun psychisch en lichamelijk welzijn. Dat maakt het onderwerp relevant voor elke (aanstaande) professional die met mensen werkt. In zeven hoofdstukken krijgt de lezer inzicht in allerlei aspecten van de persoonlijkheid. Daarbij wordt antwoord gegeven op vragen als: 'Wat is persoonlijkheid en waar wordt deze door bepaald?', 'Welke persoonlijkheidseigenschappen kunnen we onderscheiden?' en 'Hoe hangen deze eigenschappen samen met bijvoorbeeld de culturele achtergrond van mensen, hun sociale relaties, hun intelligentie en hun prestaties op de werkvloer?' Ook wordt aandacht besteed aan het meten van persoonlijkheid en intelligentie. Ten slotte wordt ingegaan op de wijze waarop, in begeleiding en therapie, aandacht besteed kan worden aan problemen en stoornissen die samenhangen met de persoonlijkheid. De vele opdrachten, voorbeelden en casussen maken het mogelijk om de opgedane theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Op de website bij het boek, www.persoonlijkheidspsychologie.nl, zijn oefenopdrachten te vinden, links naar informatieve filmpjes en extra materiaal. Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie is bestemd voor bachelor- en masteropleidingen in de sociale sector, zoals (toegepaste) psychologie, maatschappelijk werk en dienstverlening, sociaal pedagogische hulpverlening en pedagogiek.

Wil je het boek lezen?Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dick Barelds. Lezen Inleiding in de persoonlijkheidspsychologie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN