Handboek Systeemtherapie

Handboek Systeemtherapie - Savenije | Tiliboo-afrobeat.com

...k systeemtherapie 2e druk is een boek uitgegeven bij Tijdstroom ... Tijdschrift voor Psychiatrie - Handboek systeemtherapie ... . ISBN 9789058982575 Kenmerkend voor systeemtherapie is dat het altijd gaat over interacties en relaties. Het uitgangspunt is dat het functioneren van mensen betekenis krijgt, en begrepen kan worden door wat zich tussen mensen afspeelt. Samenvatting van het boek Handboek Systeemtherapie geschreven door M.J. van Lawick A. Savenije E.T.M. Reijmers. De samenvatting is van de 1e druk van het boek ISBN ... Samenvatting handboek systeemtherapie - - StudeerSnel ... . Reijmers. De samenvatting is van de 1e druk van het boek ISBN 9789058981417. Het uittreksel van Handboek Systeemtherapie is geschreven door uitgever StudentsOnly en volledig inhoudelijk gecheckt. Het 'Handboek systeemtherapie' geeft een overzicht van de relevante ontwikkelingen in de theorie en praktijk van de systeemtherapie. De verscheidenheid en complexiteit van familierelaties wordt belicht en de moeilijkheden die kunnen optreden zowel in het klassieke kerngezin en de partnerrelatie, als in nieuw samengestelde gezinnen, adoptiegezinnen, hom...

INFORMATIE

AUTEUR
Savenije
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Handboek Systeemtherapie.pdf

OMSCHRIJVING

Kenmerkend voor systeemtherapie is het uitgangspunt dat problemen samenhangen met, en beïnvloed worden door de context waarin zij optreden. Op hun beurt kunnen die problemen ook de context beïnvloeden. Dat kan een gezin of familie zijn, maar ook een systeem van hulpverleners of de maatschappelijke context met zijn culturele en sociaaleconomische diversiteit. Problemen in relaties zijn van grote invloed op het welbevinden van individuen maar relaties kunnen ook een bron van steun en veerkracht zijn. Het Handboek systeemtherapie geeft een overzicht van de relevante ontwikkelingen in de theorie en praktijk van de systeemtherapie. De verscheidenheid en complexiteit van de familierelaties worden belicht en de moeilijkheden die kunnen optreden zowel in het klassieke kerngezin en de partnerrelatie, als in nieuwe samengestelde gezinnen, adoptiegezinnen, homoseksuele relaties, biculturele relaties, etcetera. Er wordt aandacht besteed aan het wetenschappelijke onderzoek naar de effectiviteit van en de processen in systeemtherapie. In capita selecta komen specifieke onderwerpen aan de orde, zoals scheiding, huiselijk geweld, werken met vluchtelingen en systeemtherapie bij specifieke problemen als ziekte, psychiatrische problematiek of criminaliteit.

Wil je het boek lezen?Handboek Systeemtherapie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Savenije. Lezen Handboek Systeemtherapie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN