Een nieuwe heup of knie

Een nieuwe heup of knie - Martin Stevens | Tiliboo-afrobeat.com

...atsen van heup- of knieprothese is een routineoperatie ... Nieuwe heup? Zelfde dag naar huis (video) - Omroep Zeeland ... . Jaarlijks krijgen 18.000 Nederlanders een nieuwe knie, terwijl bij 25.000 Nederlanders een nieuwe heup gezet wordt. De belangrijkste reden hiervoor is slijtage van het kraakbeen in het gewricht (artrose). Bij het ouder worden neemt ... Wat gaat voor: een nieuwe knie of een nieuwe heup? Nu duizenden operaties zijn uitgesteld, worstelen chirurgen met de vraag in welke volgorde zij hun patiënten moeten opereren. Gezondheidswetenschappers ontwikkelen rekenmodellen ... Veel gestelde vragen over een nieuwe knie ... . Gezondheidswetenschappers ontwikkelen rekenmodellen die hen moeten helpen. 'Dit geeft ook na de crisis veel inzicht in wat nu daadwerkelijk zinnige zorg is.' Beste collega, Orthoparc nodigt u van harte uit voor de nascholing: " Een nieuwe heup of knie in één dag, is dit de toekomst "? Pas wanneer orthopedie, anesthesie, therapie en verpleging ...

INFORMATIE

AUTEUR
Martin Stevens
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Een nieuwe heup of knie.pdf

OMSCHRIJVING

Het plaatsen van een heup- en knieprothese is een van de meest uitgevoerde en meest succesvolle orthopedische ingrepen. En veelvoorkomende reden voor het plaatsen van een prothese is artrose, ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Vijftien jaar na de operatie functioneert meer dan 90% van de heup- en knieprothesen nog naar tevredenheid. In feite kunnen personen na het plaatsen van een prothese weer als "gezond' beschouwd worden. Dat betekent dat dagelijkse activiteiten weer opgepakt kunnen worden en dat men ook weer lichamelijk en sportief actief kan zijn.In dit boek gaan we verder dan de gebruikelijke patiëntenvoorlichting. We gaan in op artrose, de gewrichtsvervangende operatie, de revalidatie, en het belang van lichamelijke en sportieve activiteiten. Voldoende actief zijn heeft voor iedereen een positief effect op gezondheid en fitheid. Voor personen met een heup- of knieprothese gelden echter nog bijkomende voordelen, zoals beter vastgroeien van de prothese en een verminderd valrisico. Daarentegen moet ook rekening worden gehouden met eventuele bewegingsbeperkingen en slijtage van de prothese. Daarom geven we tot slot aan wat geschikte sportieve activiteiten zijn. Dit boek is in eerste instantie bedoeld voor personen die binnenkort een heup- of knieprothese krijgen of al een prothese hebben, en hun familieleden. Maar het kan ook dienen als informatiebron voor (para)medici die beroepshalve met personen met een heup- of knieprothese te maken hebben. Het is geschreven door een groep deskundigen op verschillende terreinen, waarmee het multidisciplinaire karakter van de behandeling wordt onderstreept. Wij hopen dat dit boek bijdraagt aan het gezond en fit ouder worden van personen met een heup- of knieprothese.

Wil je het boek lezen?Een nieuwe heup of knie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martin Stevens. Lezen Een nieuwe heup of knie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN