Groninger historische reeks 40 - Stad en Regio

Groninger historische reeks 40 - Stad en Regio - Collenteur, Geurt | Tiliboo-afrobeat.com

...er historische reeks 40 - Stad en Regio opstellen aangeboden aan prof ... Graven bij Stootshorn: de verbinding tussen Groningen en ... ... . dr. Pim Kooij bij zijn afscheid als hoogleraar economische en sociale geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen Nederlands Groninger historische reeks 40 - Stad en Regio 1e druk is een boek van Collenteur, Geurt uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023246114 Groninger Historische Reeks, 40 Deze bundel bevat historische opstellen over actuele vraagstukken. Spanningen tussen stad en omgeving bestaan ook in onze moderne tijd ... Bureau ISBN - Een economische geschiedenis van Groningen ... . Spanningen tussen stad en omgeving bestaan ook in onze moderne tijd. Groninger historische reeks - Stad tussen verlichting en romantiek 1e druk is een boek van Lies Ast-Boiten uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023249146 De periode 1780-1850 was een spannende tijd. In Frankrijk brak de revolutie uit, echter van gelijkheid, vrijheid en broederschap kwam niet veel terecht. Groninger historische reeks 39 - Een e...

INFORMATIE

AUTEUR
Collenteur, Geurt
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Groninger historische reeks 40 - Stad en Regio.pdf

OMSCHRIJVING

Groninger historische reeks 40 - Stad en Regio 1e druk is een boek van Collenteur, Geurt uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023246114 Groninger Historische Reeks, 40Deze bundel bevat historische opstellen over actuele vraagstukken. Spanningen tussen stad en omgeving bestaan ook in onze moderne tijd. Een historisch perspectief daarop toont niet alleen een rijkdom aan variatie, maar verbreedt bovendien onze visie op de hedendaagse samenleving.De artikelen vormen een eerbewijs aan de ­historicus professor Pim Kooij. Als geen ander in Nederland heeft hij de afgelopen veertig jaar op inspirerende wijze richting gegeven aan het historisch onderzoek naar de relaties tussen stad en regio. Op de omslag de tramlijnen 1 en 3 voor het hoofdstation te Groningen in 1943. Tramlijn 1 reed langs de Hereweg naar de rand van de stad en lijn 3 naar de Grote Markt. Aan de nummers op de wagens is te zien dat deze trams in 1909 aan de stad werden geleverd. De latere architect Piet Reijenga (1919-2002) maakte tijdens de oorlog een serie gouaches van speciale plekken in Groningen en omgeving (in particulier bezit).De bijdragen in deze bundel zijn geschreven door collega's en promovendi van ­professor Pim Kooij. Zij laten zien hoe veelzijdig het historisch onderzoek naar stad en regio is. Vooral Noord-Nederland, en in het ­bijzonder Groningen, vormt het onderwerp van de ­meeste bijdragen. Maar ook verder weg gelegen streken komen aan bod. De opstellen ­starten soms in de stad, soms op het platteland of behandelen juist het verkeer tussen stad en omgeving. Voor deze bundel geldt het motto van Kooij's benadering, dat waar de stad centraal staat, de groene geschiedenis nooit ver weg is.

Wil je het boek lezen?Groninger historische reeks 40 - Stad en Regio in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Collenteur, Geurt. Lezen Groninger historische reeks 40 - Stad en Regio Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN