Computertomografie

Computertomografie - Tom Dam | Tiliboo-afrobeat.com

...ertomografie (meestal afgekort tot CT van "computed tomography", ook wel tot CAT van "computer assisted tomography") is een tomografische onderzoeksmethode van het menselijk lichaam ... Computertomografie van de prostaat | Competent over ... ... . Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van röntgenstraling.De doorlaatbaarheid van het onderzochte lichaamsdeel voor de gebruikte straling wordt in een CT-scan vanuit een groot aantal hoeken rondom in een ... CT of computertomografie is een techniek die, net als röntgendiagnostiek, gebruik maakt van röntgenstraling. Bij CT draait de röntgenbuis rond het lichaam. Het eindresultaat bestaat uit een serie van beelden die dunne dwarsdoorsneden (plakjes) van het lichaam voorstellen. Ontdek hoe Phi ... Resultaat Computertomografie | Inholland Academy ... . Bij CT draait de röntgenbuis rond het lichaam. Het eindresultaat bestaat uit een serie van beelden die dunne dwarsdoorsneden (plakjes) van het lichaam voorstellen. Ontdek hoe Philips computertomografie het diagnostisch potentieel van CT beeldvorming benut. Bekijk alle CT scanners, technologieën en toepassingen. Computertomografie maakt deel uit van de b...

INFORMATIE

AUTEUR
Tom Dam
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Computertomografie.pdf

OMSCHRIJVING

Computertomografie 1e druk is een boek van Marcel Hakkert uitgegeven bij Springer Media B.V.. ISBN 9789035238923 'Computertomografie' maakt deel uit van de boekenserie 'Medische Beeldvorming en Radiotherapie'. De uitgave van deze boeken is oorspronkelijk ontstaan vanuit een gezamenlijk project, genaamd Samenwerkingsverband Leermiddelen, en de redacties in samenwerking met auteurs uit het werkveld.Dit boek is een vervolg op en afgeleid van de boeken 'Techniek in de radiologie' en 'Radiodiagnostisch onderzoek'. Vanaf 2010 zijn deze boeken vervangen door drie losse delen, die sterk zijn uitgebreid en geactualiseerd: 'Computertomografie', 'Magnetic Resonance Imaging*' en 'Radiologie*'.'Computertomografie' bestaat uit drie onderdelen: deel 1 Techniek, deel 2 Onderzoek en deel 3 Stralingshygiëne. Na het behandelen van de basisprincipes en technieken van de CT volgt een uitgebreide beschrijving van de ontwikkeling van axiaal naar spiraal en van single slice naar multislice CT, automatic exposure control, CT-protocollen, en multislice CT bij kinderen. Speciale aandacht is er voor dosisbesparende maatregelen.Behalve voor MBBers (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen) in opleiding is 'Computertomografie' ook bij uitstek geschikt voor MBBers werkzaam in de radiologie, nucleaire geneeskunde en radiotherapie. Het boek is ook een goede introductie en naslagwerk voor medisch specialisten en klinisch fysici.Aan deze druk is een onlineomgeving StudieCloud toegevoegd. Via www.studiecloud.nl heeft de lezer toegang tot online verrijkingen, zoals toetsvragen en samenvattingen per hoofdstuk en deeplinks met betrouwbare informatie, samengesteld door de auteurs van het boek.

Wil je het boek lezen?Computertomografie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tom Dam. Lezen Computertomografie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN