In Nederland Gebleven

In Nederland Gebleven - Henk Smeets | Tiliboo-afrobeat.com

...rland Gebleven (Paperback). In 1951 arriveerden ongeveer 12 ... Armoederisico in 2018 gelijk gebleven - CBS ... .500 Molukkers, voornamelijk voormalige militairen van het Koninklijk... In Nederland gebleven is een uitgave van Uitgeverij Bert Bakker in samenwerking met het Moluks Historisch Museum. TOPBOEKEN. De Zeven Zussen 3 - Schaduw. Everything is f*cked. Relentless. Leidraad voor juridische auteurs. Sdu Wettenbundel MBO 2019-2020. Dag en nacht. De rechtbank onderzoekt eerst waar de B.V. fiscaal gezien is gevestigd. Dat is Nederland. De B.V. ... In Nederland gebleven: de geschiedenis van Molukkers 1951 ... ... .V. fiscaal gezien is gevestigd. Dat is Nederland. De B.V. is opgericht naar Nederlands recht. Ook de plaats van de feitelijke leiding heeft zich jarenlang in Nederland bevonden. De dga heeft volgens de rechtbank onvoldoende gemotiveerd waarom de feitelijke leiding van de B.V. niet meer in Nederland zou zijn. Henk Smeets en Fridus Steijlen...

INFORMATIE

AUTEUR
Henk Smeets
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
In Nederland Gebleven.pdf

OMSCHRIJVING

In 1951 arriveerden ongeveer 12.500 Molukkers, voornamelijk voormalige militairen van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) en hun gezinnen, in Nederland. De bedoeling was dat zij na enkele maanden naar huis zouden gaan. Nu, 55 jaar later, weten we dat slechts een kleine groep is teruggegaan.Duidelijk wordt hoe de dekolonisatie van Indonesi n de proclamatie van de Republiek der Zuid-Molukken bijdroegen aan het vastlopen van de demobilisatie van ongeveer 3500 Molukse militairen en aan hun overkomst naar Nederland. Omdat zowel de overheid als de Molukkers uitgingen van een tijdelijk verblijf, wezen beide lange tijd integratie af.In Nederland gebleven gaat over de spanning tussen een migrantengroep en de overheid, over de gewelddadige confrontatie tussen ballingen met politieke idealen en de Nederlandse samenleving, maar k over samenwerking van overheden en Molukkers om samen de problemen de baas te worden. De geschiedenis van de Molukkers roept associaties op met hedendaagse discussies en ontwikkelingen ten aanzien van andere migrantengroepen.Deze studie vond plaats op initiatief van de toenmalige minister voor Grote-Stedenbeleid en Integratie, Roger van Boxtel, ter gelegenheid van het vijftigjarig verblijf in Nederland in 2001. Historicus Henk Smeets en antropoloog Fridus Steijlen, die de studie in opdracht van het Moluks Historisch Museum hebben geschreven, hebben beiden veel over de geschiedenis van Molukkers gepubliceerd. In Nederland gebleven is een uitgave van Uitgeverij Bert Bakker in samenwerking met het Moluks Historisch Museum.

Wil je het boek lezen?In Nederland Gebleven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk Smeets. Lezen In Nederland Gebleven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN