Het groen van de laurier

Het groen van de laurier - Jevgeni Vodolazkin | Tiliboo-afrobeat.com

...en van de laurier" kende in Rusland een enorme weerklank ... Laurier | Mooi wat planten doen ... . Linguïst en mediëvist Jevgeni Vodolazkin won voor deze roman de grootste Russische literaire prijs Bolsjaja Kniga en hij heeft met dit boek wel degelijk een gevoelige snaar geraakt bij zijn lezers. Met Het groen van de laurier veroverde hij zich in 2013 definitief een plaats in de Russische literatuur. Dit boek werd een sensatie en won meerdere prestigieuze nationale literatuurprijzen. Vodolazkin zelf geldt inmiddels als de Russische Umber ... bol.com | Het groen van de laurier, Jevgeni Vodolazkin ... ... . Vodolazkin zelf geldt inmiddels als de Russische Umberto Eco een aanduiding die met een flinke korrel zout te nemen is, ... HET GROEN VAN DE LAURIER. Bijwijlen kwam het hun voor dat samen met de slepende, van pijn doortrokken woorden in stukjes en beetjes de ziekte uit hen naar buiten kwam. • Het groen is erg mooi: ovaal met een lichte nerf die als een veer in het blad te zien is. ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jevgeni Vodolazkin
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Het groen van de laurier.pdf

OMSCHRIJVING

Rusland rond 1500. Grote plagen kondigen het einde van de wereld aan, terwijl grensoverschrijdende ontdekkingen Europa ongedachte perspectieven bieden.Een kruidendokter ervaart zijn eigen machteloosheid en gaat zwerven. Hij wordt een ander mens, meermalen zelfs: als heilige dwaas, pelgrim, monnik en ten slotte kluizenaar voelt hij zijn helende krachten groeien. Zijn naam verandert mee. Gaandeweg beginnen herinneringen, avonturen en visioenen, verleden, heden en toekomst in elkaar over te lopen. Taal en tijd worden vloeibaar. Tot de cirkel zich opent.Taal- en geschiedwetenschapper Jevgeni Vodolazkin speelt in deze ‘ahistorische roman’ een literair spel vol humor en met een vleugje magie.Jevgeni VodolazkinJevgeni Vodolazkin (Kiev, 1964) is gepromoveerd in de oud-Russische letterkunde en kent de kroniekschrijving van de 11e t/m de 15e eeuw als geen ander. Hij is verbonden (geweest) aan de universiteiten van Sint-Petersburg en München, heeft inmiddels ruim 100 monografieën, essays en wetenschappelijke artikelen op zijn naam en werkt mee aan diverse uitgaven en periodieken.In 2009 brak hij door als prozaschrijver met de roman Solovjov en Larionov (nog niet in het Nederlands vertaald). Met Het groen van de laurier veroverde hij zich in 2013 definitief een plaats in de Russische literatuur. Dit boek werd een sensatie en won meerdere prestigieuze nationale literatuurprijzen. Vodolazkin zelf geldt inmiddels als ‘de Russische Umberto Eco’ — een aanduiding die met een flinke korrel zout te nemen is, maar die wel iets zegt over de weerklank die zijn werk vindt.

Wil je het boek lezen?Het groen van de laurier in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jevgeni Vodolazkin. Lezen Het groen van de laurier Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN