Handboek Voor De Geschiedenis Van Limburg

Handboek Voor De Geschiedenis Van Limburg - P.J.H. Ubachs | Tiliboo-afrobeat.com

...ndboek voor de geschiedenis van Limburg beschrijft de historische gebeurtenissen sinds de Romeinse tijd in het Nederlandstalige gebied tussen Luik en Nijmegen, tussen de westgrens van het graafschap Loon (Diest) en de oostgrens met het Rijnland (Erkelenz) ... Handboek voor de geschiedenis van Limburg (Book, 2000 ... ... . De stof van dit standaardwerk is verdeeld over zes hoofdstukken. 'Handboek voor de geschiedenis van Limburg' omvat twee millennia geschiedenis van de Nederlandse én Belgische provincies Limburg. Dat het een handboek is genoemd heeft te maken met afwegingen die P.J.H. Ubachs bij het schrijven maakte en waarbij hij steeds het belang van de historicus liet prevaleren. Dit Handboek voor de geschiedenis van Limburg beschrijft de historische gebeurte ... Geschiedenis van Limburg - Wikipedia ... . Dat het een handboek is genoemd heeft te maken met afwegingen die P.J.H. Ubachs bij het schrijven maakte en waarbij hij steeds het belang van de historicus liet prevaleren. Dit Handboek voor de geschiedenis van Limburg beschrijft de historische gebeurtenissen sinds de Romeinse tijd in het Nederlandstalige gebied tussen Luik en Nijmegen, tussen de westgrens van het graafschap Loon (Diest) en de oostgrens met het Ri...

INFORMATIE

AUTEUR
P.J.H. Ubachs
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Handboek Voor De Geschiedenis Van Limburg.pdf

OMSCHRIJVING

Dit Handboek voor de geschiedenis van Limburg beschrijft de historische gebeurtenissen sinds de Romeinse tijd in het Nederlandstalige gebied tussen Luik en Nijmegen, tussen de westgrens van het graafschap Loon (Diest) en de oostgrens met het Rijnland (Erkelenz). De stof van dit standaardwerk is verdeeld over zes hoofdstukken. In ieder hoofdstuk wordt aandacht besteed aan politieke, kerkelijke èn maatschappelijke aspecten. De Limburgse geschiedenis wordt waar mogelijk ook in verband gebracht met het internationale historische gebeuren. In de inleiding komen de meer algemene historische achtergronden (geschiedenis in ruimte en tijd, periodisering), het Limburgse landschap en zijn bewoning, het cultuurpatroon van 'de Limburger' en de Limburgse historiografie aan de orde. Het boek bevat diverse tabellen, kaarten, een tijdtafel, een bibliografie en een register van personen, plaatsen en zaken. Deze wetenschappelijk verantwoorde, leesbare samenvatting van de rijke en interessante Limburgse geschiedenis is zowel bedoeld voor onderzoekers als voor een algemeen ontwikkeld publiek.

Wil je het boek lezen?Handboek Voor De Geschiedenis Van Limburg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P.J.H. Ubachs. Lezen Handboek Voor De Geschiedenis Van Limburg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN