De Sublimatie

De Sublimatie - Antoon Vergote | Tiliboo-afrobeat.com

...ing (Duits: Sublimierung) is een term uit de psychologie, die voor het eerst werd gebruikt door Sigmund Freud ... Sublimatie - SignSeen, de groothandel voor grafische ... ... .Hij doelde hiermee op het omzetten van oerdriften in sociaal of maatschappelijk geaccepteerde vormen. Zo kunnen oerkrachten als angst, seksualiteit en agressie gekanaliseerd worden en omgezet in ambitie voor werk, kunst, wetenschap enzovoort. Sublimatie wordt eveneens gebruikt voor het industrieel bedrukken van textiel, maar ook van gebruiksvoorwerpen zoals snowboards. Onder druk en bij hoge temperatuur wordt een verflaag op het voorwerp aangebracht, waardoor die een verbind ... Sublimatie, wat is het, hoe werkt het en wat heb ik nodig ... ... . Onder druk en bij hoge temperatuur wordt een verflaag op het voorwerp aangebracht, waardoor die een verbinding aangaat met de acrylaat of polyester ondergrond. De volledige gids. Sublimatie is een chemisch proces waarbij een stof van vaste fase direct overgaat naar gasvormige fase. De vloeibare fase van de stof wordt hierbij overgeslagen. Voor bedrukking van materialen of producten, wordt sublimatie gebruikt om een print als h...

INFORMATIE

AUTEUR
Antoon Vergote
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De Sublimatie.pdf

OMSCHRIJVING

Sublimatie is volgens Freud het vermogen een oorspronkelijk seksueel doel te verruilen voor een ander doel, dat niet seksueel is maar psychisch daaraan verwant. Door sublimatie vindt de oorspronkelijke seksuele drift haar bevrediging in een niet-seksuele activiteit, die sociaal of ethisch hoger gewaardeerd wordt. Kunst en andere culturele waarden zouden het resultaat zijn van gesublimeerde driften. De theorie van de sublimatie vormt de verbindende schakel tussen de driften, de psychopathologie, het culturele leven en de voortbrengselen van de geest. Hoewel Freud altijd heeft vastgehouden aan de fundamentele betekenis van de sublimatie, is hij er nooit in geslaagd dit begrip theoretisch uit te werken. Als we dat doen, treden er impasses in de psychoanalytische theorie aan het licht. Moeten we wel blijven vasthouden aan het begrip sublimatie dat theoretisch niet goed te verenigen lijkt met de overige begrippen? Of moeten we de theoretische begrippen herzien, en ze in overeenstemming brengen met wat de klinische ervaring ons heeft geleerd, zodat de theorie van de sublimatie mogelijk is? Antoon Vergote kiest voor het laatste zonder de band met de praktijk uit het oog te verliezen. Op grond van een zorgvuldige en kritische lectuur van Freuds geschriften die verband houden met de sublimatie komt hij tot een kritische herziening van verschillende psychoanalytische grondbegrippen.

Wil je het boek lezen?De Sublimatie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Antoon Vergote. Lezen De Sublimatie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN