1812

1812 - Adam Zamoyski | Tiliboo-afrobeat.com

...ar onderwerp: Lijst van landen: Juliaanse kalender van 1812: Gregoriaanse kalender van 1812: Europa aan de vooravond van Napoleons inval in Rusland ... An Overview of the War of 1812 - ThoughtCo ... . Slag bij Borodino. Napoleon op de terugtocht. Het jaar 1812 is het 12e jaar in de 19e eeuw volgens de christelijke jaartelling Gebeurtenissen ... By 1812, the Federalist Party had weakened considerably, and the Republicans were in a strong position, with James Madison completing his first term of office and control of Congress. Support for the American cause was weak in Federalist areas of the Northeast throughout the war; fewer men volunteered to serve and the banks avo ... Ouverture 1812 - Pjotr Iljitsj Tsjaikovski | Historiek ... . Support for the American cause was weak in Federalist areas of the Northeast throughout the war; fewer men volunteered to serve and the banks avoided financing the war. 1812 was een jaer in de 19e eêuw.. Gebeurtenisse. 30 april - Louisiana treedt as 18e staet toe tot de Vereênigde Staeten 1812 was a lea...

INFORMATIE

AUTEUR
Adam Zamoyski
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
1812.pdf

OMSCHRIJVING

Napoleons invasie van Rusland en de verschrikkelijke terugtocht vanuit Moskou die daarop volgde, betekenden militair vertoon en menselijke tragedie op kolossale schaal Ð het eerste historische voorbeeld van totale oorlog. De uitkomst ervan is van grote betekenis geweest voor het verloop van de Europese geschiedenis.Napoleons Grande ArmŽe, het grootste leger in de wereldgeschiedenis, had Spaanse en Portugese, Italiaanse en Poolse, Duitse en Kroatische, Nederlandse, Zwitserse en Franse soldaten in zijn gelederen. Napoleon joeg ze het uitgestrekte Rusland in, waar ze niet aan eten of water konden komen. Toen ze de Russen bij Rusland eindelijk tegenover zich vonden, volgde een veldslag die tot aan de Eerste Wereldoorlog zijn weerga niet kende. De ontberingen die de overlevenden daarna moesten doorstaan op hun winterse terugtocht vanuit Moskou, waren welhaast ondraaglijk.Adam Zamoyski heeft zich voorÊ1812Êgebaseerd op de meest recente Russische research, maar ook op een groot aantal ooggetuigenverslagen uit heel Europa, om een overtuigend beeld te kunnen schetsen van de ervaringen van soldaten en burgers aan beide zijden van het conflict. Het resultaat is een even meesterlijk als aangrijpend boek. Het is verhalende geschiedenis van de hoogste orde Ð elegant geschreven en schitterend verteld.

Wil je het boek lezen?1812 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Adam Zamoyski. Lezen 1812 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN