De Zwijgende Klas

De Zwijgende Klas - Dietrich Garstka | Tiliboo-afrobeat.com

...gende Klas (Paperback). Geschiedenis van een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjet-troepen in ... De zwijgende klas : Oost-Duitse scholieren trotseren de ... ... ... Das schweigende Klassenzimmer (vertaling: de zwijgende klas) is een Duitse speelfilm over een Oost-Duitse examenklas, die twee minuten stil is voor de slachtoffers van de Hongaarse Opstand van 1956. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Dietrich Garstka. De film is op het Internationaal filmfestival van Berlijn 2018 in première gegaan.. Verhaal De zwijgende klas | ISBN 9789053305829 direct e ... ideeën: Onbestemde stemming - De zwijgende klas ... . De film is op het Internationaal filmfestival van Berlijn 2018 in première gegaan.. Verhaal De zwijgende klas | ISBN 9789053305829 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Dietrich Garstka De zwijgende klas. Oost-Duitse scholieren trotseren de staat. Gedrukt boek . Geschiedenis van een scholierenprotest in de DDR tegen h...

INFORMATIE

AUTEUR
Dietrich Garstka
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De Zwijgende Klas.pdf

OMSCHRIJVING

Geschiedenis van een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjet-troepen in 1956. In een opwelling spraken ze af om de eerste vijf minuten van de geschiedenisles met zijn allen te blijven zwijgen. Een ambitieuze verklikker meldde de ‘contrarevolutionaire’ actie bij de communistische overheid. Klas 12 kreeg een hele reeks partijcreaturen op bezoek, tot de minister van Onderwijs aan toe. Wie was de ‘raddraaier’ die de actie had georganiseerd. Klas 12 blééf zwijgen en werd uitgesloten van het eindexamen. Daarop vluchtte vrijwel de hele groep, op vier meisjes na, naar West-Berlijn, waar ze werden ingehaald als jonge helden van de vrijheid. Garstka was één van hen.

Wil je het boek lezen?De Zwijgende Klas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dietrich Garstka. Lezen De Zwijgende Klas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN