#Woest

#Woest - none | Tiliboo-afrobeat.com

...de essaybundel #WOEST verkent de Raad voor het Openbaar Bestuur, mede op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), hoe de overheid het beste om kan gaan met de verontwaardiging van burgers en het grensoverschrijdend gedrag dat daar mogelijk het gevolg van is ... Presentatie essaybundel #WOEST over de kracht van ... ... . Aan 18 toonaangevende experts is verzocht hun licht over dit vraagstuk laten schijnen. #Woest 1e druk is een boek uitgegeven bij Amsterdam University Press. ISBN 9789462989313 Verontwaardigde burgers kunnen soms de grenzen van de democratische rechtsstaat opzoeken of ie zelfs overschrijden. Denk aan inwoners die tijdens een raadsvergadering over de komst van een azc het gemeentehuis bestormen, ... Jasper Zuure is senior adviseur van de ROB, redact ... PDF #Woest - raadopenbaarbestuur.nl ... . ISBN 9789462989313 Verontwaardigde burgers kunnen soms de grenzen van de democratische rechtsstaat opzoeken of ie zelfs overschrijden. Denk aan inwoners die tijdens een raadsvergadering over de komst van een azc het gemeentehuis bestormen, ... Jasper Zuure is senior adviseur van de ROB, redacteur van #WOEST en zal de avond presenteren. Auteurs van de 18 ess...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
#Woest.pdf

OMSCHRIJVING

#Woest 1e druk is een boek uitgegeven bij Amsterdam University Press. ISBN 9789462989313 Verontwaardigde burgers kunnen soms de grenzen van de democratische rechtsstaat opzoeken of ie zelfs overschrijden. Denk aan inwoners die tijdens een raadsvergadering over de komst van een azc het gemeentehuis bestormen, demonstranten die andersdenkenden of de politie belagen, en burgers die de deur van een partijleider bekladden, auto's van wethouders in brand steken of burgemeesters kogelbrieven sturen. De verontwaardiging van burgers kan echter ook vaak positief worden geduid als een uiting van grote betrokkenheid. Het laat immers zien waar burgers belang aan hechten en voor in actie willen komen. En het kan leiden tot maatschappelijk initiatief en politieke vernieuwing. De verontwaardiging van burgers kan de democratische rechtsstaat zelfs versterken als deze door mechanismes, zoals verkiezingen of referenda, in goede banen wordt geleid. Voor politici, bestuurders en ambtenaren kunnen verontwaardigde burgers dus zowel kansen bieden als een gevaar vormen. Op uitnodiging van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) bespreken toonaangevende experts uit verschillende disciplines hoe de overheid het beste met de verontwaardiging van burgers kan omgaan. De bundel is daarmee een must read voor elke politicus, bestuurder, ambtenaar én burger.

Wil je het boek lezen?#Woest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen #Woest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN