Transformaties in de jeugdzorg

Transformaties in de jeugdzorg - none | Tiliboo-afrobeat.com

...verschuiving van de jeugdzorg naar gemeenten wil het kabinet ervoor zorgen dat het jeugdstelsel eenvoudiger wordt ... Download PDF Transformaties in de jeugdzorg | BANK72 PDF ... . De stelselwijziging gaat niet alleen om een verandering in de structuur (transitie). Decentralisatie is pas zinvol is als die de bestuurlijke en organisatorische randvoorwaarden creëert voor een inhoudelijke transformatie. Het Nederlands Jeugdinstituut werkt met gemeenten, onderwijs en zorgaanbieders aan de transformatie van de jeugdhulp. U leest er meer over in dit dossier. Hieronder vallen de signalerings-, advies- en ondersteuningstaken van de j ... Sociaalweb - Transformatie in de jeugdzorg ... . U leest er meer over in dit dossier. Hieronder vallen de signalerings-, advies- en ondersteuningstaken van de jeugdgezondheidszorg, het wijkteam, het CJG en de huisartsen. In deze categorie hulp wordt lichte, vroegtijdige en vrij-toegankelijke hulp en ondersteuning geboden thuis, in de wijk of op school. Vanuit deze hulp wordt eventueel doorverwezen naar de specialistische hulp. Van heel informeel, het betrekken van jongeren in vrijwillige...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Transformaties in de jeugdzorg.pdf

OMSCHRIJVING

Het boek bestaat uit een verzameling van 9 artikelen, eerder verschenen in het themanummer van Kind en Adolescent in 2015, die vanuit verschillend perspectief 35 jaar wetenschappelijk onderzoek behandelen die relevant is voor de pedagogische, psychiatrische en psychologische praktijk. Wat weten we nu eigenlijk over de effecten van bepaalde behandelingen, waarom worden effectief bewezen behandelingen niet meer ingezet, hoe kunnen foutieve ideeen hierover weerlegt worden en vervangen door nieuwe kennis? Het boek geeft antwoord op hoe het denken van professionals in de kinder- en jeugdpsychiatrie is veranderd, getransformeerd door wat wetenschappelijk onderzoek de afgelopen 35 jaar heeft opgeleverd. En ook wat de implicaties hiervan zijn voor het handelen in de klinische praktijk. De insteek is breed omdat vanuit meerdere perspectieven naar de (bedreigde) ontwikkeling van kinderen gekeken kan worden. Vanuit de invloed van de school, de rol van de ouders, maar ook vanuit neurobiologische factoren.

Wil je het boek lezen?Transformaties in de jeugdzorg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Transformaties in de jeugdzorg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN