Nederlandse Concordantie van de Bijbel

Nederlandse Concordantie van de Bijbel - A. Trommius | Tiliboo-afrobeat.com

...antie. Een overzicht van alle woorden in de Statenvertaling, met verwijzingen naar de plaatsen waar de woorden in de tekst van de bijbel voorkomen ... Nederlandse concordantie van de Bijbel - door Abraham ... ... . Een interessante en handige kennisbron voor taalvorsers & bijbelstudenten! Wat is een concordantie volgens Van Dale? con·cor· dan ·tie (de ~ (v.), -tiën/~s) Met debijbel.nl brengen het Nederlands Bijbelgenootschap en het Vlaams Bijbelgenootschap de Bijbel dichtbij. Op deze website vind je de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de Bijbel in Gewone Taal (BGT), de Herziene Statenvertaling (HSV) en vele andere vertal ... debijbel.nl - Online Bijbel lezen ... . Op deze website vind je de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de Bijbel in Gewone Taal (BGT), de Herziene Statenvertaling (HSV) en vele andere vertalingen. Naast vertalingen lees je er uitleg over de Bijbel en de wereld van de Bijbel. Nog altijd is de Nederlandse Concordantie van de Bijbel op de Statenvertaling, ook wel kortweg 'de Trommius' genoemd, een van de beste en uitvoerigste concordanties die op dit moment beschikba...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Trommius
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Nederlandse Concordantie van de Bijbel.pdf

OMSCHRIJVING

Nog altijd is de Nederlandse Concordantie van de Bijbel op de Statenvertaling, ook wel kortweg 'de Trommius' genoemd, een van de beste en uitvoerigste concordanties die op dit moment beschikbaar zijn. En dat terwijl de eerste druk reeds drie eeuwen geleden is verschenen en ook de kleinere editie, waarop deze uitgave zich baseert, al dateert van 1856! Naast de concordantie op woorden en uitdrukkingen die in de Bijbel voorkomen, met de daarbij behorende Hebreeuwse en Griekse woorden en een register op de eigennamen, bevat deze editie ook een register op de telwoorden. Verder zijn er aanwijzingen voor de gebruiker toegevoegd alsmede een levensschets van Abraham Trommius en enkele gedeelten uit zijn eigen Voor-reden bij de eerste druk van 1691.

Wil je het boek lezen?Nederlandse Concordantie van de Bijbel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Trommius. Lezen Nederlandse Concordantie van de Bijbel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN