Studiebijbel in Perspectief

Studiebijbel in Perspectief - H.G.L. Peels | Tiliboo-afrobeat.com

... Studiebijbel in perspectief hoort een boekenlegger met daarop een code, die toegang geeft tot een website met daarop meer dan 1000 foto's als illustratie bij de Bijbel ... StudieBijbel in perspectief (9789089121493): Nederlands ... ... . Over de auteurs Een redactieraad bestaande uit theologen en deskundigen uit verschillende kerken heeft kritisch meegelezen en suggesties aangereikt. Koop de Studiebijbel in perspectief in de NBG Bijbelwebshop en steun het bijbelwerk in Nederland en wereldwijd! Voor iedereen die meer wil weten over de achtergrond en context van de bijbelteksten. Ideaal voor bijbelstudie en als naslagwerk. Op werkdagen voor 23:00 besteld, volgende dag in huis, gratis verzending. De Studiebijbel in perspectief richt zich in het ... Boekrecensie - Vergadering ... . Ideaal voor bijbelstudie en als naslagwerk. Op werkdagen voor 23:00 besteld, volgende dag in huis, gratis verzending. De Studiebijbel in perspectief richt zich in het bijzonder op een doelgroep die geïnteresseerd is in bijbelstudie tot verdieping en verbreding van de geloofskennis. Je zou dus kunnen zeggen dat deze studiebijbel eigenlijk voor alle leden van een bijbe...

INFORMATIE

AUTEUR
H.G.L. Peels
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Studiebijbel in Perspectief.pdf

OMSCHRIJVING

De Studiebijbel in perspectief biedt de lezer een heldere toegang tot de Bijbel. De uitgave bevat de bijbeltekst van De Nieuwe Bijbelvertaling aangevuld met verklaringen van moeilijk te begrijpen verzen. Perikopen worden in hun geheel verduidelijkt. Ieder bijbelboek is voorzien van een inleiding, met daarin aandacht voor de historische context en voor heilshistorische lijnen . Uitgangspunt is dat het Oude en het Nieuwe Testament, bij alle verschil, inhoudelijk een geestelijke eenheid vormen. Kennis van het ene bijbelgedeelte kan licht werpen op het verstaan van een ander deel. Hierachter ligt de overtuiging dat het dezelfde God is die zich via verschillende schrijvers en in verschillende tijden bekend maakt om een relatie te zoeken met mensen. De situatie waarin de teksten zijn ontstaan is wisselend. Tegelijk is het mogelijk om basislijnen binnen de ene canon van het Oude en Nieuwe Testament te trekken.Het boek is een vraagbaak bij het herkennen van deze basislijnen. Het geheel vormt een encyclopedie bij de vele tekstverzen die om duiding vragen.- Complete tekst van De Nieuwe Bijbelvertaling- Algemene inleidingen op de boeken van het Oude en het Nieuwe Testament- Commentaar bij moeilijke verzen- Bespreking van heilshistorische thema's (door Nederlandse theologen)- Omvangrijk overzicht met tekstverwijzingen- Uitvoerig lexicon geschikt als naslagwerk- Verduidelijkend kaartenmateriaal- Aandacht voor verbindingslijnen binnen het geheel van de BijbelBij de Studiebijbel in perspectief hoort een boekenlegger met daarop een code, die toegang geeft tot een website met daarop meer dan 1000 foto's als illustratie bij de Bijbel. Over de auteursEen redactieraad bestaande uit theologen en deskundigen uit verschillende kerken heeft kritisch meegelezen en suggesties aangereikt.Daarin hadden deskundigen zitting met een achtergrond in organisaties en kerken zoals: het Nederlands Bijbelgenootschap, de Christelijke Gereformeerde Kerken, Nederlands Gereformeerde Kerken, Gereformeerde Kerken vrijgemaakt, Gereformeerde Bond en de Confessionele Vereniging binnen de Protestantse Kerk in Nederland en de Evangelische Kerk in België. Naast de twee hoofdredacteuren gaat het om: drs. T. Drieënhuizen, dr. G.W. Marchal, drs. K. Muller, drs. P. Vergunst, prof.dr. G. Vleugels. In de uitgave zijn artikelen opgenomen van diverse Nederlandstalige auteurs:Prof.dr. G. van den Brink, drs. M. Brink-Blijdorp, dr. G. van Ek, prof.dr. J. Hoek, prof.dr. T.M. Hofman, dr. H. Lalleman-de Winkel, drs. A.M. van Leeuwen, prof.dr. J.W. Maris, dr. A. Noordegraaf, dr. M.H. Oosterhuis, prof.dr. M.J. Paul, prof.dr. H.G.L. Peels, dr. W.H. Rose, drs. R.C. Vervoorn, prof.dr. G. Vleugels, drs. J. Westland.

Wil je het boek lezen?Studiebijbel in Perspectief in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.G.L. Peels. Lezen Studiebijbel in Perspectief Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN