Monografieen van Nederlandse kunstenaars - Willem Reijers

Monografieen van Nederlandse kunstenaars - Willem Reijers - R. Arkesteijn | Tiliboo-afrobeat.com

...fieen van Nederlandse kunstenaars - Willem Reijers (Hardcover) ... Kunst | De Slegte ... . Het werk van de experimentele beeldhouwer Willem Reijers (1910-1958) heeft... Nieuw exemplaar, nieuwprijs ? 37,90 Bij afname van 20+ exemplaren is de prijs 8,00 per stuk. Verzendkosten afhankelijk van de bestelde hoeveelheid. Deze ruim gedocumenteerde monografie geeft voor het eerst een uitvoerig beeld van het oeuvre van de experimentele beeldhouwer Willem Reijers (1910-1958). Hij was een eigenzinnige vernieuwer van de Nederlandse beeld ... Willem Reijers - Roel Arkesteijn | 9789040088766 ... ... . Hij was een eigenzinnige vernieuwer van de Nederlandse beeldhouwkunst in de jaren ?40 en ?50 ... Willem Reijers. een buitenbeentje in de Nederlandse beeldhouwkunst. Monografieen van Nederlandse kunstenaars. Auteur(s) R. Arkesteijn. NUR code(s) 646 Beeldende kunst Uitgever(s) Uitgeverij WBOOKS. Taal Nederlands Vers. datum 16/06/2004 NSTC 9789040088766. dit werk ...

INFORMATIE

AUTEUR
R. Arkesteijn
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Monografieen van Nederlandse kunstenaars - Willem Reijers.pdf

OMSCHRIJVING

Het werk van de experimentele beeldhouwer Willem Reijers (1910-1958) heeft nauwelijks de aandacht gekregen die het verdient. Deze ruim gedocumenteerde monografie geeft voor het eerst een uitvoerig beeld van het oeuvre van deze eigenzinnige vernieuwer van de Nederlandse beeldhouwkunst in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw. Ondanks de lessen die hij in de jaren dertig in Parijs volgde bij de schilder Fernand Léger en bij beeldhouwer Ossip Zadkine, was Reijers als autodidact te beschouwen. Zijn eclectische half-abstracte plastieken reflecteren met hun vitaliteit en originaliteit Reijers' persoonlijkheid. De kunstenaar maakte naam met onconventionele, soms bijna speelse beelden als Verkeerswezen op de Groninger Emmabrug, Monument voor een fusillade in Zijpersluis en zijn ontwerpen voor het Koopvaardijmonument in Rotterdam. Tot zijn vroege dood in 1958 bleef hij met ieder nieuw werk verrassen. Deze uitgave verschijnt in de reeks Monografieën van Nederlandse kunstenaars, die wordt uitgegeven op initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Wil je het boek lezen?Monografieen van Nederlandse kunstenaars - Willem Reijers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Arkesteijn. Lezen Monografieen van Nederlandse kunstenaars - Willem Reijers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN