De verstandige kok

De verstandige kok - Marleen Willebrands | Tiliboo-afrobeat.com

...standige kok verscheen in 1669 als onderdeel van een handleiding voor welvarende buitenhuisbezitters, getiteld Het vermakelijk landleven ... De geoeffende en ervaren keuken-meester, of De verstandige ... ... . Het is het enige gedrukte Noord-Nederlandse kookboek uit de zeventiende eeuw, waarvan de sporen nog steeds zijn terug te vinden in de kookboeken van deze tijd. MLA Format. General Research Division, The New York Public Library. "De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudter ..." The New York Public Library Digital Collections. De verstandige kock, of Sorghvuldige huyshoudster: beschrijvende, hoemen op de bes ... De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudter ... ... ..." The New York Public Library Digital Collections. De verstandige kock, of Sorghvuldige huyshoudster: beschrijvende, hoemen op de beste en bequaemste maniere alderhande spijsen sal braden, koocken, stooven en bereyden; met de saussen daer toe ......

INFORMATIE

AUTEUR
Marleen Willebrands
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De verstandige kok.pdf

OMSCHRIJVING

De verstandige kok verscheen in 1669 als onderdeel van een handleiding voor welvarende buitenhuisbezitters, getiteld Het vermakelijk landleven. Het is het enige gedrukte Noord-Nederlandse kookboek uit de zeventiende eeuw, waarvan de sporen nog steeds zijn terug te vinden in de kookboeken van deze tijd.Marleen Willebrands is di st en neerlandicus. Zij hertaalde dit kookboek in modern Nederlands en schreef bij iedere afdeling van het boek een aanstekelijke inleiding. Tussen de recepten door staat veel wetenswaardige informatie, waarvoor Marleen Willebrands tal van bronnen uit de zestiende en zeventiende eeuw heeft geraadpleegd. De herkomst van de ingredi en en de soms merkwaardige bereidingswijzen worden helder toegelicht.De verstandige kok laat de liefhebber van de historische keuken kennismaken met recepten uit de Gouden Eeuw en geeft uitgebreide informatie over de achtergronden van die recepten.Achterin het boek geeft Marleen Willebrands een aantal bewerkte recepten waar de leckertongh van vandaag zelf mee aan de slag kan.

Wil je het boek lezen?De verstandige kok in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marleen Willebrands. Lezen De verstandige kok Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN