Alma-Tadema

Alma-Tadema - Elizabeht Prettelohn | Tiliboo-afrobeat.com

... Alma Tadema (Dronrijp, 8 januari 1836 - Wiesbaden, 25 juni 1912), ook bekend als Laurens Alma Tadema en Lawrence Alma-Tadema (sinds 24 mei 1899 Sir Lawrence Alma-Tadema), was een Nederlands-Brits kunstschilder, die werkte volgens de academische traditie ... Alma Tadema Alma Tadema - Reproducties van Beroemde ... ... .Hij was een van de meest gerenommeerde schilders van het laat-19e-eeuwse Groot-Brittannië.. Hij werd geboren in het Friese Dronrijp ... Alma-Tadema - klassieke verleiding was te zien tot en met 7 februari 2017. Alma-Tadema, klassieke verleiding haalde maar liefst 158.000 bezoekers en is daarmee een van de meest succesvolle tentoonstellingen van het Fries Museum. Sir Lawrence Alma-Tadema, OM, RA (/ ˈ æ l m ə ˈ t æ d eɪ m ə /; born Lourens Alma Tadema Du ... Lourens Alma Tadema - Wikipedia ... . Alma-Tadema, klassieke verleiding haalde maar liefst 158.000 bezoekers en is daarmee een van de meest succesvolle tentoonstellingen van het Fries Museum. Sir Lawrence Alma-Tadema, OM, RA (/ ˈ æ l m ə ˈ t æ d eɪ m ə /; born Lourens Alma Tadema Dutch pronunciation: [ˈlʌurəns ˈɑlmaː ˈtaːdəˌmaː]; 8 January 1836 - 25 June 1912) w...

INFORMATIE

AUTEUR
Elizabeht Prettelohn
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Alma-Tadema.pdf

OMSCHRIJVING

Negentig topwerken, één wereldberoemd schilder. Het Fries Museum presenteert de onverbiddelijke tentoonstelling 'Alma-Tadema: klassieke verleiding'. Het gelijknamige boek presenteert een nieuwe invalshoek. Alma-Tadema wordt beschreven als een schilder die een van de beste verhalenvertellers van zijn tijd werd. Met zijn voorstellingen en overmoed had hij grote impact. Zijn werken inspireerden de makers van films als Exodus en Gladiator. Hoe wij als moderne mens de oudheid zien: dát is Alma-Tadema.Alma Tadema: Klassieke verleiding vertelt het niet eerder vertelde verhaal van een getalenteerd schilder, wiens voorstellingen van de klassieke oudheid - met alle kleurige zwierigheid en marmeren mise-en-scènes van dien - ons denken over die antieke tijd sterk hebben beïnvloed. De werken van Alma Tadema inspireerden de makers van blockbusterfilms als Exodus en Gladiator. Hoe wij als moderne mensen door de jaren heen de oudheid zijn gaan zien: dát is Alma Tadema en dat laat dit boek zien.Lawrence Alma-Tadema is een controversieel figuur in de kunstgeschiedenis van de late negentiende eeuw. Decennialang werden zijn schilderijen niet echt serieus genomen, ondanks de blijvende populariteit onder verzamelaars en het brede publiek. De onderwerpen van zijn historische schilderijen werden gezien als te zoet of zelfs kitscherig, maar nadat zijn werk in 1973 - onder de ironische titel 'Victorians in Toga' - werd geëxposeerd in het Metropolitan Museum of Art ontstond er nieuwe belangstelling voor Alma-Tadema. Talloze academici lieten nieuw licht schijnen over de schilder en zijn tijdsgewricht. Met zijn uitbundige esthetiek en de klassieke helderheid van zijn composities, was Alma-Tadema ook een belangrijk voorbeeld voor Gustav Klimt en de Europese Art Nouveau.

Wil je het boek lezen?Alma-Tadema in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Elizabeht Prettelohn. Lezen Alma-Tadema Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN