De geschiedenis van het christendom

De geschiedenis van het christendom - J. Hill | Tiliboo-afrobeat.com

...hiedenis van het christendom, soms ook kerkgeschiedenis genoemd, heeft als onderzoeksobject de geschiedenis van de christelijke religie vanaf pinksterdag in - wat verondersteld wordt - het jaar 30 na Christus ... Geschiedenis van het christendom - Faculteit der Filosofie ... ... .. Een gedetailleerde behandeling van de geschiedenis van christelijke kerkgenootschappen en stromingen zoals de Rooms-Katholieke Kerk, oosterse kerken, gereformeerd protestantisme ... Het fascinerende verhaal van het christendom, hoe het veranderde van een illegale sekte in een religie van keizers, koningen en presidenten en hoe het zich verspreidde over de aarde. Dit handboek geeft een overzicht van 2000 jaar geschiedenis - niet alleen over hoe het christendom de wereld veranderde, maar ook over hoe de wereld het ... Christendom - geschiedenis Het Christendom begint ... Geschiedenis Christendom - Geloof Ik ... . Dit handboek geeft een overzicht van 2000 jaar geschiedenis - niet alleen over hoe het christendom de wereld veranderde, maar ook over hoe de wereld het ... Christendom - geschiedenis Het Christendom begint bij de geboorte van Jezus Christus. Voor die tijd geloofden de mensen in God en de manier van leven zoals Hij dat had...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Hill
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De geschiedenis van het christendom.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe kon een groep bange boeren in een uithoek van het Romeinse Rijk, volgelingen van een geëxecuteerde misdadiger, uitgroeien tot de grootste religie ter wereld? Het fascinerende verhaal van het christendom, hoe het veranderde van een illegale sekte in een religie van keizers, koningen en presidenten en hoe het zich verspreidde over de aarde. Dit handboek geeft een overzicht van 2000 jaar geschiedenis – niet alleen over hoe het christendom de wereld veranderde, maar ook over hoe de wereld het christendom beïnvloedde en hoe een diversiteit aan culturen leidde tot een waaier aan geloofs- en uitingsvormen. Het boek is ingedeeld in 17 hoofdstukken die elk een periode beschrijven, chronologisch en per continent. Binnen elke periode wordt in aparte kaders extra aandacht besteed aan markante personen of gebeurtenissen. Voor Nederland specifieke topics als de Moderne Devotie, Afscheiding en Oecumene zijn door Nederlandse deskundigen beschreven.De schrijfstijl en de rijk geïllustreerde uitvoering maken dit tot een uitnodigend boek voor niet-ingewijden. De inhoud biedt echter ook ruim voldoende interessante feiten en nieuwe invalshoeken om mensen te boeien die op zich al bekend zijn met de geschiedenis of zelfs deskundig op dit terrein.

Wil je het boek lezen?De geschiedenis van het christendom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Hill. Lezen De geschiedenis van het christendom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN